Çorum’un önde gelen firmalarından Çağıl Makine A.Ş., Türkiye’nin 907’nci Ar-Ge Merkezi olmaya hak kazandı. Firmanın yetkinliği, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı.

Konuya ilişkin Çağıl Makine’den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Bilindiği gibi artık ülkelerin ve milletlerin gelişmişlik düzeyi, insanların refahının bir göstergesi olmasının ötesinde onların bir varoluş gerekçeleridir. Gelişmişlik düzeyi ise toplumların teknolojik altyapısının yanı sıra bilgi üretme yeteneğine de bağlıdır. Bu noktada sürdürülebilir Ar-Ge ve İnovasyon kültürü büyük bir anlam kazanmaktadır.

Ülke olarak her alanda öncelikli hedefler arasında belirlenen yerlileşme ve millileşme misyonu, kamu kaynaklarının da stratejik ve akılcı kullanımıyla sanayi kuruluşları tarafından karşılık bulmuş buna bağlı olarak da katma değeri yüksek ürünlerin yerli üretimi atmıştır. Kamu kaynaklarının büyük oranda üretim sektörüne aktarılması stratejik kullanımın, bu kaynakların gerçekçi ve doğru yönlendirilmesi ise akılcı kullanımın bir göstergesidir. Özellikle ülkemizde son on yılda Ar-Ge ve İnovasyon kültürünün gelişmesi için kamu kaynaklarının etkin kullanımı meyvelerini vermeye başlamıştır.

Gelmiş olduğumuz noktada ülkemizde Ar-Ge Merkezi sayısı 907'ye, Tasarım Merkezi sayısı ise 221'e ulaşmıştır. Ülkemizde 2010 yılında 82 olan Ar-Ge Merkezi sayısı 7 yıl içerisinde yaklaşık 11 kat artarak 907 olmuştur. Bu gelişimin temel dayanağı kamu kaynaklı destek ve teşviklerin tüm dünyaya örnek olacak şekilde artırılmasıdır.

Hitit Üniversitesi, ilimizde Kamu Üniversite Sanayi İş bilirliği kapsamında etkin bir rol üstlenmiş, ülke genelinde örnek teşkil edecek birçok rol-model uygulaması başlatmıştır.

İlimizde ve ülkemizde marka değeri taşıyan sanayi kuruluşumuz Çağıl Makine A.Ş. ülkemizin 907. Ar-Ge Merkezi olmaya hak kazanmıştır. Firmamızın hem altyapı hem de insan kaynağı bakımından fazlasıyla hak ettiği Ar-Ge Merkezi olma yetkinliği 5 Haziran Salı günü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Firmamızı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.” (Haber Merkezi)