FATİH AKBAŞ

TSO Orman ve Ağaç Ürünleri Grubu Meclis Üyesi Murat Erdal, mobilyada KDV indiriminin 2019 yılında da devam etmesi gerektiğini belirtti.

Hammaddeye gelen zamlar nedeniyle son iki yılda maliyetleri iki katına çıkan mobilya sektörünün, sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ve ticari daralmanın iyice kendini hissettirdiğini belirten Murat Erdal, “Baktığımızda Kasım 2018’de başlayan KDV indirimi, mobilya sektörüne moral ve motivasyon sağlamıştır. Fakat ticarette, alışverişlerde istenilen beklentiyi karşılamamıştır” dedi.

Satın alma gücünün iyice düştüğü bu günlerde, üretici, mağazacı ve tüketici açısından KDV indiriminin bir dokunuş olduğunu kaydeden Erdal, “Bu dokunuşun Haziran 2019’a kadar devam etmesini istiyoruz. Bilindiği gibi mobilya sektörü için bahar ve yaz ayları çok önemli bir dönemdir. Bu dönemde KDV indirimi uzatılır, hatta kalıcı olarak devam ederse, ileriye dönük istihdamda, yatırımda kayıt dışını önlemede başarı sağlanacaktır. Yine hepimizin bildiği gibi Dünya’da ve Türkiye’de mobilya artık lüks tüketimden çıkmaya başlamış, mecburi ihtiyaç haline gelmiştir. Yeni bir yıla başlayacağımız şu günlerde devlet büyüklerimizden, hükümet yetkililerinden ve muhalefet parti temsilcilerinden isteğimiz, mobilya sektörünün önünün açılması için KDV indiriminin Haziran 2019’a kadar uzatılmasını bekliyoruz. Bu sektörün gelişimi için çaba harcayan, mobilya sektöründen geçimini sağlayan, tüm meslektaşlarıma bol ve bereketli kazançlar dilerim” şeklinde belirtti.