M.BURAK YALÇIN
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) Çorum Şubesi ile İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen “Ön Muhasebe Eğitim Projesi” kapsamında kursiyerlere sunum yapıldı.

Dün MÜSİAD’ın dernek binasında gerçekleşen sunumda, İŞKUR Meslek Danışmanı Şuayip Helvacı, katılımcılara “Özgeçmiş Hazırlama ve İş Görüşmesi Eğitimi” konu başlığı altında bilgiler verdi.
 

KÖKSAL: NİTELİKLİ KAVRAMININ İÇİNİ DOLDURMA GAYRETİNDEYİZ
Eğitim seminerine katılan MÜSİAD Başkanı Mücahid Ahmet Köksal, “nitelikli iş gücü yok, eleman alacağız ama istediğimizi bulamıyoruz” problemine bir nebze çözüm üretme derdinde olduklarını belirterek, “İşverenler olarak en büyük yaşadığımız problem bir maliyet algısı olarak görüp az işçilikle üretim yapmak noktasından kaynaklanmıyor. Bunun temel problemi bir arz eksikliği olduğu kadar talep eksikliğinin de olmasından kaynaklanıyor. Onun da nedeni nitelik dediğimiz kavramın iş arayanlar arasında tam olarak yerleşmemiş olmasından kaynaklı. Bu programı yapmamızdaki amaç bu. Nitelikli dediğimiz kavramın içini dolduracak bir gayret içerisinde olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 

‘BAŞARILI OLAN 15 KURSİYER İSTİHDAM EDİLECEK’
Mücahid Ahmet Köksal, proje kapsamında kursiyerlerin 3 ay staj yapacaklarını ifade ederek, “Stajın finansmanını İŞKUR sağlayacak. Böyle bir projeye destek verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Staj Ocak ayının ilk haftası başlayacak. Nisan ayında yapılacak sınav sonrası başarılı olan 15 kursiyerde istihdam edilecek” şeklinde konuştu.


 

ŞAHAN: İŞKUR OLARAK HER ZAMAN YANINIZDAYIZ
İŞKUR Müdürü Ali Şahan’da ön muhasebe elamanı bulma konusunda Çorum sanayisinin büyük sıkıntı çektiğini belirterek, “Okulunu bitiren arkadaşlarımız var ama yeni teknikleri, logolu muhasebeyi bilen çok çok az. Sizleri Çorum sanayisinin iyi ön muhasebecileri olacak kişileri görüyorum. İŞKUR olarak her zaman yanınızdayız” dedi.