FATİH AKBAŞ

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)’nın Olağan Genel Kurulu dün yapıldı. Seçimlerde 21 meslek komitesinden 57 meclis üyesi seçildi.

Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Başkan adayı Çetin Başaranhıncal, meslek komite üyeleri ile meclis üyelerinin belirlenmesinin ardından 7 Nisan'da da meclis başkanı, meclis divanı ile yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulunun seçileceğini söyledi.

Yönetim kurulu başkanlığı için kendisinin tek aday olduğunu ifade eden Başaranhıncal, 2 ay boyunca yürüttüğü seçim çalışmalarının ardından kendi listesini oluşturduğunu belirterek, seçilecek meclis ve yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

Ticaret ve Sanayi Odalarında gönüllülük esasına göre kurulmuş bir yönetim sisteminin olduğunu ifade eden Başaranhıncal, bayram havasında bir seçim gerçekleştirdiklerini dile getirerek, "Odamıza bugüne kadar emek vermiş bütün yöneticilerimize, meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu bir değişimdir, sırasıyla herkes görev alacaktır. Seçimler dört yılda bir yapılıyor. Bugünkü seçimin ardından 4 yıllığına göreve başlayacak arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi.

‘KADIN MECLİS ÜYESİ SAYISI 5'E YÜKSELDİ’

Başaranhıncal, yeni dönem için hazırladığı listede 5 kadın meclis üyesine yer verdiklerini söyledi. 100 yılı aşkın tarihi bulunan Çorum Ticaret ve Sanayi Odasında ilk defa kendi döneminde bir kadın meclis üyesinin görev yaptığını kaydeden Başaranhıncal, mevcut mecliste 2 olan kadın üye sayısının yeni dönemde 5'e çıkacağınısöyledi.

Sanayiciler arasında kadın girişimci bulmanın zor olduğunu ifade eden ve bulduklarında da pozitif ayrımcılık yaptıklarını dile getiren Başaranhıncal, “İlk başkan seçildiğim dönemde, Oda tarihimizin ilk kadın meclis üyesini meclise getirmiştik. İkinci dönemimde kadın meclis üyesi sayısını 2'ye çıkardık. Bugünkü seçimin ardından başlayacak olan üçüncü dönemde ise 5 kadın meclis üyemiz görev yapacak. Kadın meclis üyelerimize de çalışmalarında başarılar diliyorum. İnşallah ilimize, ülkemize, iş dünyamıza hayırlı olacak bir seçim olur” ifadelerini kullandı.

Y‘KADINLARIN KARAR MERCİİNDE OLMALARINI DESTEKLİYORUM’

Çorum TSO'nun ilk kadın meclis üyesi olan Fatma Er de kadınların yönetim ve karar merciinde olmalarını desteklediklerini belirtti.

Yeni dönemde Çorum TSO'daki kadın meclis üyesi sayısının 5'e yükselmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Er, ilerleyen yıllarda bu sayının daha da artmasını temenni etti. 

YENİ MECLİS ÜYELERİ

Genel Kurulda TSO Meclis Üyeliğine seçilen isimler şunlar: 

“Ahmet Gelgör, Mehmet Akif Boyraz, Mustafa Kuşçu, Akif Coşkun, Muharrem Sarıaslan, Yılmaz Bülbül, İsmail Kulak, Mesut Özdoğan, Mustafa Mertek, Ahmet Gültekin As, Erdal Çoban, Volkan Hamoğlu, Gökhan Kerman, Murat Erdal, Ahmet Yakar, Alper Başaranhıncal, Hayri Şamlı, Yalçın Çelik, Fatma Er, İlker Tosun, Özlem Erdem, Abdurrahman İstanbulluoğlu, Mehmet Kamitoğlu, Mesut Doğan, Mustafa Ertürk, Rıdvan Özyağ, Haluk Aşkın, İsmail Hakkı Melendiz, Rıza Malatyalı, Erol Karadaş, Fahri Yandık, Ömer Altıkardeş,Ali Evlüce, Dursun Burcu, Ömer Özsaraçoğlu, Deniz Sana, Erkan Damatoğlu, Şükrü Türkoğlu, Ahmet Bayramoğlu, Erol Taş, Turgut İlgü, Çetin Başaranhıncal, Yakup Karaca, Mustafa Özbayram, Fatih Ateş, Sevgi Tığlı, Erkan Dalyan, Ertuğrul Demiran, Halil Erkan, Aytaç Baba, Zeynep Yardımca, Murat Şen, Sevim Şahin, Yusuf Kuşçu, Doğan Keskin, Fatih Çiçek, Fikret Tepençelik.