Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Volkswagen’in Türkiye yatırımı konusunda olası somut gelişmeler için hazırlık yaptıklarını, süreci yakından takip ettiklerini ve gereken katkıyı  vermeye hazır olduklarını kaydetti.        

Başaranhıncal, konuya ilişkin açıklamasında; “Dünyanın en büyük otomotiv markalarından Volkswagen'in Türkiye'de fabrika kuracağını açıklamasının ardından yatırımın Çorum'a çekilmesi yönünde bir beklenti oluşmuş  ve  bu beklenti dahilinde girişimler yapılmıştır.

İlimizde Volkswagen markasının bayiliğini yapan iş adamı Sayın Ahmet Ahlatcı’nın yatırıma öncülük edeceğini beyan etmesi, bu konuda  sorumluluk almaktan kaçınmayacağını göstermiştir.

İlimizin tüm siyasileri ve yerel dinamikleri  konuya  hassasiyetle  yaklaşıp, yatırımın  Çorum'a kazandırılması için üzerlerine düşeni yapacaklarını bildirmişlerdir.

Milletvekilimiz Sayın Oğuzhan Kaya konuyu en yetkili makam olan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'a ilk olarak iletmiş, keza yine Milletvekilimiz Sayın Ahmet Sami Ceylan da Cumhurbaşkanımızla konuyu  bir kez daha paylaşmış ve Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yatırıma ilgisi Çorumlular olarak bizleri son derece  heyecanlandırmıştır.

Gelişmeler ışığında söz konusu yatırımın Çorum'a kazandırılması için uygun iklim oluştuğu gözlemlenmektedir.

Milletvekilimiz Sayın Ahmet Sami Ceylan'ın AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulunda yer almasından  dolayı siyasi gücü, bunun yanı sıra iş adamı Ahmet Ahlatcı'nın son dönemde Cumhurbaşkanımız ile yakınlığı ile gündeme geliyor olması ve ayrıca yatırım konusundaki kararlılığı, bu yatırımın Çorum'a kazandırılması durumunda tarihe geçecek en önemli faktörlerdir.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi