FATİH BATTAR
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı desteği ile OKA tarafından ODTÜ & CGS Center Başkanı Akademisyen Dr. Güler Manisalı Darman’ın katılımıyla “Yeni Nesil Patronlar” isimli panel gerçekleştirildi. 

Teknokent’te Dr.Güler Manisalı Darman yönetiminde “Aile Şirketlerinde Kurumsal Yönetim” başlığıyla gerçekleştirilen panele Ansa A.Ş Genel Müdürü Bahadır Bozoğlu, Alfer Mühendislik Genel Müdürü Cem Özdemizoğlu, Denizciler Dökümcülük Genel Müdürü Cenk Denizci ve Üstünel Dalgıç Pompa İş Geliştirme ve Finans Müdürü Eda Ovaçam konuşmacı olarak katıldı.


OKA ev sahipliğinde gerçekleştirilen panele OKA İl Koordinatörü Özgür Yalçın, Borsa Başkanı Naki Özkubat, Borsa Meclis Başkanı Yılmaz Kaya, Çorum ve çevre illerden genç işadamları katıldı. 

Panelde CGS Center Başkanı Akademisyen Dr. Güler Manisalı Darman, aile şirketlerinde kurumsal yönetimin önemine dikkat çekti.
Bütün dünyada şirketlerin temeline bakıldığı zaman hepsinin arkasında vizyon sahibi başarılı bir girişimcinin bulunduğunu belirten Darman; “Aradan geçen yıllar zarfında şirketler büyür, ailenin diğer fertleri devreye girer ve şirketler yol ayrımına  gelirler;  ya  başarılı  bir  şekilde  kurumsallaşacaklar  ve  rekabetin acımasız koşullarında ayakta kalmayı başaracaklardır, ya da daha birinci kuşakta veya takip eden kuşaklarda  yok olacaklardır. Uluslararası istatistiklere göre aile şirketlerinin üçüncü kuşaktan sonra ayakta kalma oranı %13’tür. Bu oran ülkemizde yüzde beştir.” dedi

Panelin sonunda Darman ve panelistler katılımcıların sorularını yanıtladı.