FATİH AKBAŞ
Çorum’da uzun yıllardır faaliyetlerini sürdüren Bahçeli Gıda Alışveriş Merkezi, ‘Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı’ kapsamda başlatılan indirim kampanyasına destek verdi. Bahçeli Gıda bugünden itibaren her hafta bir ürün grubunda indirim kampanyası düzenleyecek. İlk indirim kampanyası ise sebze ve meyve grubunda yapılacak.


Firma yetkilisi Yeliz Öndemir Tandoğan yaptığı açıklamada indirim kampanyası hakkında bilgiler verdi.
“Devlet yetkililerinin açıkladığı %10 indirim projesinde bizde varız” diyerek sözlerine başlayan Tandoğan, “5 gün boyunca 50 çeşidi bulan sebze ve meyve ürünlerinde kasada anında net %10 indirim yapacağız. 12-16 Ekim tarihlerinde verdiğimiz startla başlattığımız indirimlerle halkımızın yanında bizde varız” dedi.


İndirimleri ellerinden geldiği kadar devam ettireceklerini açıklayan Tandoğan, “Her hafta reyon reyon bu indirimleri düzenleyeceğiz örneğin bu hafta sebze ve meyveyle başlayıp diğer haftalarda bakliyatta ve temizlik ürünlerinde, kozmetik ürünlerinde, süt ürünlerinde devam edecek” ifadelerini kullandı.


Tandoğan, Çorum Valiliği tarafından yapılan denetlemelerde anormal bir fiyat artışı olmadığı ve ürünlerin makul seviyeden bile daha aşağıya sattıklarına dair resmi tutanak tutulduğunu da kaydetti.
Fiyat etiketlerine ‘Yerli Üretim’ logosu basmaya başladıklarını ifade eden Tandoğan, “Devletimizin yerli üretim uygulaması kapsamında Türkiye sınırlarında içerisinde üretimi yapılan ürünlerin etiketlerine ‘Yerli Üretim’ logosunu basma çalışmalarımız başlamıştır” şeklinde belirtti.


Tandoğan, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: “Fiyatların artışı nedeniyle fırsatçılık yapmayarak kaç liraya alıyorsak o fiyatlar üzerinden taban fiyat şeklinde etiketlerimize yansıtacağız. Ülkemizin bekası için elimizi taşın altına koyarak bu zor zamanların Türk milleti olarak biran önce üstesinden geleceğimizi umut ediyoruz.”