Çorum Belediyesi, ilk kez kullanılan bir yöntemle, Lozanevlerin üst kısmında bulunan şebeke besleme hattında yenileme çalışması yapıyor.
Lozanevler deposunun ana besleme hattının 750 metrelik bölümünde yenileme çalışması yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Zeki Gül, "Çorum'da bu ölçekte ilk defa kullandığımız bir yöntemle içme suyu ana besleme hattının asfaltta kalan bölümünü kazısız değiştiriyoruz. Yaptığımız lokal kazı ile dışarıda birleştirdiğimiz 500'lük ana besleme hattı borularını, eskimiş olan 700'lük metal boruların içerisine yerleştiriyoruz. Bu yöntemle döşemeye başladığımız 750 metrelik hattın 450 metresini bitirdik" dedi.

 

MAĞDURİYET EN AZA İNDİ, MALİYET DÜŞTÜ
Belediye Basın Biriminden yapılan açıklamada, “Normal şartlarda içme suyu hatları döşenirken hattın geçtiği güzergâhın tamamı kazılıyor ve hat döşendikten sonra kazılan kısımlar tekrardan kapatılıyor. Ancak belediyenin yapmış olduğu bu çalışmada güzergah üzerinde herhangi bir kazı çalışması yapılmadı.” denildi.
Başkan Gül, bu yöntemde kazı yapılmadığı için çok daha hızlı bir şekilde hattı döşeyip yolu trafiğe açmış olacağız. Bu çalışmayla zamandan tasarruf edilmesinin yanı sıra maliyette de düşüş oldu. Alt yapı ve üst yapı hizmetlerimiz şehrimizin muhtelif yerlerinde hız kesmeden devam ediyor" diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi