FATİH AKBAŞ
Çorum-İskilip karayolunda yol yapım çalışmaları hızla devam ediyor.

2021 yılı için belirlenen hedeflere ulaşıldığı ve 30 km’lik kısmın tamamlanarak trafiğe açılacağı öğrenildi.

Ayrıca İskilip-Çankırı yolunun zeminde bozulmaların olduğu 3,3 km’lik bölümü de baştan aşağıya yeniden yapıldı.

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Karayolları Samsun 7. Bölge Müdürü Rifat Silov’la birlikte İskilip ile Bayat’ta yürütülen yol çalışmalarını incelemiş ve yüklenici firma yetkililerinden çalışmaların son durumu ve bitiş tarihleri hakkında bilgi almışlardı.

Kurban Bayramı sonrasında çalışmaları hızlandıran yüklenici firma Çorum- İskilip karayolunun ilk 30 km’lik kesimini beton asfalt seviyesinde tamamlayıp sezon sonunda ulaşıma açmış olacak.
Ayrıca İskilip-Çankırı yolunun bozulan 3,3 km’lik bölümünde ise yenileme çalışmalarında sona gelindi.

Ekim ayı içinde trafiğe açılacak yolda ilk olarak 1,5 metre kazı yapıldığı ve 60 bin metreküp taş dolgu ile iyileştirme gerçekleştirildiği öğrenildi.

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu ve Karayolları Samsun 7. Bölge Müdürü Rifat Silov’un ziyaretinde bölge halkının dile getirdiği İskilip-Çankırı yolunun sathi kaplamasının yenilenmesi talebinin ardından harekete geçen Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü 2021 yılı programında olmamasına rağmen yolun 35 km’lik kesimde ikinci kat sathi kaplama yaptı.

Çorum-Çankırı sınırının Çorum tarafından kalan 5 km’lik bölümün ise sezon bitmeden sathi kaplama seviyesinde tamamlanacağı ifade edildi.

Karayolları Samsun 7. Bölge Müdürü Rifat Silov temmuz ayında yaptıkları incelemenin ardından verilen sözlerin zamanında yerine getirilmesi için devamlı Çorum’a gelerek çalışmaların son durumu hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.