FATİH AKBAŞ

Çorum Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde düzenlenen “Diğergamlık ve Centilmenlik” konulu resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmaya 236 ilkokuldan 657, 238 ortaokuldan 733, 57 liseden ise 223 olmak üzere toplam 1613 resim katıldı.

Çorum Belediye Buhara Kültür Merkezinde düzenlenen ödül töreni öncesinde resimlerin yer aldığı sergi açıldı. Serginin açılış kurdelesini Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkan Zeki Gül ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük kestiler. Vali Kılıç daha sonra sergiyi gezerek resimler hakkında bilgi aldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Belediye Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, diğergamlık ve centilmenlik gibi değere sahip çıkılmasını istedikleri için böyle bir yarışma düzenlediklerini söyledi. Yabacıoğlu tüm katılımcılara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.


‘BELEDİYE HER ZAMAN YANIMIZDA’

Sonrasında kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Çorum’un Milli Eğitim ve Belediye işbirliği noktasında şanslı bir İl olduğunu belirterek, “Belediye her zaman yanımızda. Ne zaman destek istesek Belediye’yi yanımızda buluyoruz.

Z Kütüphane, Çorum Kitap Okuyor projesi ve kitap temini konusunda bize büyük destekler sağladılar. Eğitime destek noktasında Çorum’da güzel şeyler oluyor. Ülke genelinde 3 yıldır düzenlediğimiz resim yarışmasının dördüncüsünü gerçekleştirdik. Türkiye’nin dört bir yanından öğrenciler katıldı. Tüm öğrencilere teşekkür ediyorum” şeklinde kaydetti.

YARIŞMAYA 51 İLDEN 531 OKUL KATILDI

Belediye Başkan Zeki Gül ise konuşmasında yarışmaya 51 İlden 531 okuldan 1613 resmin katıldığını dile getirerek, “Yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür ediyorum. Yarışmada her yıl bir değer üzerine çalışılıyor. Gençlerimiz inşallah bu hasletlerle yetişir ve iyi insanlar olurlar. Bu tür yarışmalara gelecekte de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘BİN YILDIR DÜNYA’NIN UMUDUYUZ’

Törende son konuşmayı yapan Vali Necmeddin Kılıç da Devletin değerler eğitimi kapsamında çeşitli programlar düzenlediğini belirterek, “Bizler bin yıldır Dünya’nın umuduyuz. Bunun kökünde ise bir medeniyet algısı var. Bu medeniyeti medeniyet yapan nedir? Biz önce ‘ben’ değil ‘biz’ diyoruz. Bizi medeniyet yapan en önemli şey bu anlayışımızdır. Batı’da diğergamlığın tam bir karşılığı yok. Centilmenlik kavramı var o da tam olarak karşılamıyor. Yarın ki büyük Türkiye’ye köklerinizden ilham ” alarak gideceksiniz” dedi.

ÖDÜL KAZANAN ÖĞRENCİLER

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödüllerini protokol üyeleri takdim etti. Öğrencilere para ödülünün yanında bisiklette hediye edildi. Yarışmanın jüri üyelerine de hediye verildi.

Yarışmada ödül almaya hak kazanan öğrenciler ise şunlar: İlkokullar: Birinci, Emine Aydın (Trabzon-Tonya), ikinci, Serra Bostan (Elazığ), üçüncü, Ecrin Esila Karaçam (Çorum), jüri özel ödülü, Hassan Kamal (Sivas).

Ortaokullar: Birinci, Ali Paşa Öztürk, (Rize), ikinci, Nazlıcan Bolat (Çorum), üçüncü, Elif Doğan (Bursa-Osmangazi), jüri özel ödülü Gülsemin Akdeniz (Kocaeli-Derince)

Liseler: Birinci, Beyzanur Ünal (Karaman), ikinci Cihan Taylan (Diyarbakır), üçüncü Ömer Baran (Konya-Selçuklu) jüri özel ödülü, Seher Pehlivan (Karaman)