Mavi Umutlar Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi ilk genel kurulunu gerçekleştirdi.

Çorum Mavi Umutlar Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi, ilk genel kurulunu Ticaret İl Müdürümü Fikret Yıldırım denetiminde yaptı. 

Derneğin geçici kurulan yönetimi yapılan genel kurulla kalıcı yönetim haline geldi. 
Kurulda Kooperatif Başkanı Emine Çelen de yeniden Mavi Umutlar Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanlığına seçildi.

Aynı zamanda Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı da olan Emine Çelen, 2020 yılı Temmuz ayında resmi kuruluşunu gerçekleştirdikleri kooperatifin amacının engelli çocuğu olan ya da vasfı olmadığı için iş bulmakta zorlanan kadınların istihdamını sağlamak olduğunu belirterek, “Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği içinde kurulan bu kooperatifimizden elde ettiğimiz gelirlerle otizmli çocuklarımıza sosyal gelişim eğitimleri sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Kooperatifi Vali Mustafa Çiftçi’nin teşvik ve destekleriyle kurduklarını da ifade eden Emine Çelen, “Kooperatifimize Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve yardımları ile AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı da büyük destek veriyor. Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği’nde otizmli çocuklarımız sosyal eğitim alırken annelerde aynı mekânda çalışmanın rahatlığını yaşayacaklar” diye konuştu.