EROL TAŞKAN

Çorum İnsani Değerler Platformu (İDP) Sözcüsü Zekeriya Işık ve bazı İDP üyesi STK temsilcileri Belediye Başkanı Zeki Gül’ü makamında ziyaret etti. İDP’nin toplumsal duyarlılığı ve faaliyetlerinden övgüyle söz eden Belediye Başkanı Zeki Gül, “İDP kamu vicdanının sesini, yüksek bir sesle dile getirdi.  İnsani Değerler Platformu'na yanlışa eliyle ve diliyle müdahale ettiği için teşekkür ederim" dedi.

İnsani Değerler Platformu’nun etkinlikleri ve hassasiyetleri üzerine yapılan sohbette konuşan Belediye Başkanı Zeki Gül,  “Güzel ve iyi şeyleri desteklemek kötü ve yanlış olan şeyi ise ortadan kaldırmak önemli. Elbette ki iyiliği emredip kötülüklerden de toplumu uzaklaştırmak bizim görevimizdir. Bunun yolu ise iyiyi gördüğümüzde takdir, kötüyü gördüğümüzde ise müdahale etmektir. İnsani Değerler Platformu'na yanlışa eliyle ve diliyle müdahale ettiği için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

İnsani Değerler Platformu üyelerinin geçtiğimiz günlerde Çorum Belediyesi Hayvan Barınağını ziyaret etmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gül, "Hayvan barınağımızla ilgili yapmış olduğunuz ziyaretle ilgili değerlendirmeniz bizi mutlu etti. Biz hayvanlarımıza da değer veriyor ve onları seviyoruz. Hayvanlara eziyet ve işkence edenlerin bu zamana kadar karşısında durdum bundan sonra da karşısında dururum. Ziyaretten dolayı bir kez daha platform üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Zeki Gül'e teşekkür eden Çorum İnsani Değerler Platformu dönem sözcüsü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık, şehirde yer alan paydaşlarla işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Geçtiğimiz günlerde Çorum Belediyesi'ne bağlı hayvan barınağını ziyaret ettiklerini ifade eden Işık, gördükleri manzaranın ve kurumsal yapının kendilerini son derece memnun ettiğini ifade ederek başta Belediye Başkanı Zeki Gül olmak üzere ekibine teşekkür etti.

Öte yandan, ziyaretle ilgili düşüncelerini sosyal medya hesabından paylaşan İDP Sözcüsü Zekeriya Işık, sokak hayvanları ile ilgili projelerinin yanı sıra, inanç turizmine yönelik düşünce ve tekliflerini Belediye Başkanı Zeki Gül'le istişare ettiklerini bildirdi. Belediye Başkanı Zeki Gül'e teşekkür eden Işık, ziyaretle ilgili şunları söyledi, "İnsani Değerler Platformu olarak Belediye Başkanımız Sayın Zeki Gül'ü makamında ziyaret ettik. Kendileriyle "Can taşıyoruz, hayatı paylaşıyoruz" adlı sokak hayvanlarıyla ilgili sosyal sorumluluk projemizin detaylarını paylaştık. Hıdırlık mevkiinin taşıdığı tarihi, dini ve kültürel değerleriyle birlikte yapımı devam eden Kent Park'a entegrasyonunu sağlayacak ve şehrimizde inanç turizminin gelişimine katkıda bulunacak olan "Etnografya müzesi, imaret ve otantik dükkanlardan" oluşan imar projemizi aktardık. Her iki projemizi de heyecanla karşılayan ve programlarına alan sayın belediye başkanımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz."