FATİH BATTAR

CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, 26 Ocak’ta gerçekleştirilecek Merkez İlçe Kongresi öncesi  parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile yeniden aday olduğunu açıkladı.

‘Yaklaşık 2 sene bilişimden sorumlu merkez ilçe başkan yardımcısı ve 2 yıl da merkez ilçe başkanı olarak devam eden aktif siyasi hayatımda partimin verdiği her görevi onurlu bir partinin devrimci bir genç neferi olarak azim ve gururla yerine getirmeye çalıştım.’ diyen Kalender,  siyasi hayatı boyunca en kutsal görevin parti üyeliği olduğunu asla unutmadan 2 Cumhurbaşkanlığı seçimi, 3 Genel Seçim, 2 Yerel Seçim, 2 Referandum seçimi ve son olarak 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde aktif olarak çeşitli görevlerde yer aldığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olmaktan, bu mücadelenin bir parçası olmaktan her zaman gurur duyduğunu ifade eden Kalender; “Cumhuriyet Halk Partisinin bir neferi olarak yeri geldi partili genç kardeşlerimle partimizin bayraklarını astık; yeri geldi o bayrağı yorgan belleyip soğuk kış günlerinde genç kardeşlerimle partimiz için sokakta mücadele verdik. Yeri geldi bizlere ablalık yapan kadın kollarımızla birlikte 15 mahalleyi kapı kapı gezdik. Yeri geldi ilçe örgütümüzle birlikte mahalle ziyaretlerinde sıkmadık el bırakmadık. Örgütümüz tarafından bize verilen her görevi yerine getirmeye çalıştık. Bu parti çatısı altında aktif görev alırken 2 kızım oldu. Kıymetli partililerim demem o ki en güzel anlarımda ve en zorlu dönemlerimde partim her zaman hayatımın odak noktası oldu.” dedi

İktidarın 18 yıldır eğitim, ekonomi, işsizlikte Türkiye’yi ortaçap karanlığına süreklediğini belirten Kalender; “Hiç kimseyi ötekileştirmeden, birleştirici olmak, biz olmak için, hep beraber büyük bir uyumla ilçeyi yöneteceğime inandığım için, fark yaratmak için, Çorum'daki tüm partililerimizle el ele, gönül gönüle çalışmak, merkez ilçemizde, ilimizde daha sonra tüm Türkiye’de iktidarı hep birlikte el birliğiyle sokaklarda halkla birlikte gerçekleştirmek için, daha fazla gencin ve kadının siyasette görev alması için, Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasçısı olarak onun mirasına sahip çıkmak, sosyal demokrasinin ilkelerini her alanda uygulamak, partimizin ideolojisini yaşatmak ve sahip çıkmak için, Cumhuriyet Halk Partisi’ni önümüzdeki hem yerel hem de genel seçimlerde iktidara taşımak için, yarım kalan mahalle örgütlenmemizi tamamlamak için, örgütümüzün, partimizin, çalışma arkadaşlarımın ve ailemin,  desteği ve güveni ile Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanlığı’na adayım.” şeklinde konuştu

CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi ise Çorum’da 9 ilçede kongrelerini tamamladıklarını ve Şubat ayında da il kongrelerini gerçekleştireceklerini belirterek;  “Nisan ayında yapılacak olan Kurultay’da, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Çorum’da da ilçe kongrelerimizle iktidar kurultaylarının temelini atmaya devam ediyoruz. 9 ilçemizde kongrelerimizi tamamladık. 5 ilçemiz kaldı. En son 26 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştireceğimiz Merkez İlçe Kongremiz ile ilçe kongrelerimizi tamamlayacağız. Şubat ayında da il kongrerimizi gerçekleştireceğiz. CHP olarak iktidar yürüyüşünü başlattık.” ifadelerini kullandı.