RECEP MEBET
Mübarek Üç Aylar’ın ilk kutlu gecesi olan Regaib Kandili’nde Çorumlular camilere akın etti. 
Kandil gecelerinin gözde mekanları arasında yer alan Ulucamii ve Akşemseddin Camii’nde saf tutmak isteyen vatandaşlar yatsı namazı öncesinde ibadethanelere koştu.

Af ve mağfiretin yakarışlarının dile geldiği gecede camileri dolduran vatandaşlar, İslâm âleminin birlik ve dirliği için de dua ettiler.
Ulucamii’deki kandil programına Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ve AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın da katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, mevlid-i şerif, ilahi ve kasidelerle manevi bir ziyafete dönüştü.

‘BİRBİRİ ARDINA AÇILAN RAHMET KAPILARI’
Ulucamii kürsüsünden Çorumlular’a seslenen Müftü Vekili Abdullah Pamuklu, Üç Aylar’ın anlam ve öneminden bahsederek tüm inananların Regaib Kandili’ni kutladı.
Regaib Kandili’nin fazileti hakkında açıklamalarda bulunan Abdullah Pamuklu, “Mükafatını Allah’tan dileyerek bu mübarek gecelerin kadir ve kıymetini bilelim” dedi.
Konuşmasını dua ile sürdüren Pamuklu, şunları söyledi:
“Kameri aylardan Recep ekme, Şaban yetiştirme, Ramazan ise hasat ayıdır derler. Bizler de mübarek Üç Aylar’ı en güzel şekilde değerlendirerek Cenab-ı Allah’tan bağışlanmamızı dilemeliyiz. 
Miraç ve Berat Kandilleri ile devam edecek mübarek gecelerin ardından Ramazan Ayı’na kavuşacağız inşallah. Birbiri ardına açılan rahmet kapıları olan bu geceler Kadir Gecesi ile zirveye ulaşacak.
‘Allah'ım! Recep ve Şaban'ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a ulaştır’ diyen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in duasıyla Rabbimiz’e yakarıyor, tüm İslâm ümmeti ve insanlığın felahı için dua ediyoruz.”
Öte yandan geceyi idrak etmek için Ulucamii ve Akşemseddin Camii gibi mekanları tercih eden vatandaşlara Çorum Belediyesi tarafından kandil simidi dağıtıldı.
ELLER SEMAYA AÇILDI
Regaib Kandili’nde Çorum’un dört bir yanındaki camilere akın eden vatandaşlar, ellerini dua için semaya kaldırdılar. 
Gözyaşları içinde af ve mağfiret dileyen müslümanlar, Kur'an-ı Kerim okuyup geceyi ibadetle idrak ederek yapılan dualara ‘âmin’ nidalarıyla eşlik ettiler.