Üniversiteye giriş sınavlarında yine büyük başarılara imza atan Sınav Eğitim Kurumları, (YKS) Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda dereceye giren öğrencileriyle eğitim kadrosunu MADO’da kahvaltıda buluşturdu.

Böylelikle SINAV geleneği bir kez daha yinelenmiş oldu. Kahvaltı sonrası da, dereceye giren öğrencilere plaket ve altın hediye edildi.

PROTOKOL KATILDI
Programa Vali Yardımcısı Tamer Orhan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Öğretmenevi Müdürü Barış Taşdemir, Ahlatcı Holding Genel Müdürü Kasım Kahraman, Çorumgaz İkmal Müdürü Kazım Kahraman, Çorum Sınav Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Müdürü Selami Tüysüz,  Kurum Ortakları Ali Kocatüfek, Okan İbik, Bülent Ünver ve Nuh Kılıç, idareci öğretmen, öğrenciler ve davetliler katıldı.

HAKLI BİR GURUR
2022 YKS Çorum birincilerini çıkarmaktan gurur duyduklarını belirten Çorum Sınav Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Müdürü Selami Tüysüz, “Bizler son 13 yıldır Çorum’da YKS’de derece çıkararak Çorum’un öncü öğrencilerini yetiştirmekten her zaman onur ve gurur duyduk, bugün yine onur ve gurur duyuyoruz. Bu yıl Çorum’da ilk binde 11 derece çıkarmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

BÜYÜK BAŞARILAR
2022 YKS’de derece yapan Y-SAY Çorum 1.’si Türkiye 77.si, TYT ÇORUM 1.si TÜRKİYE 90.sı Y-TYT ÇORUM 1.si TÜRKİYE 111.si, TYT ÇORUM 1.si TÜRKİYE 175.si olan ZEHRA TURAN (ODTÜ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ-İNGİLİZCE) Y-EA ÇORUM 2.si TÜRKİYE 259.su, Y-SÖZ ÇORUM 1.si ve TÜRKİYE 475.si olan ALİ UTKU BARIŞ (BOĞAZİÇİ İŞLETME -İNGİLİZCE) Y-TYT ÇORUM 2.si TÜRKİYE 262.si, TYT ÇORUM 2.si TÜRKİYE 333.sü, Y-EA ÇORUM 3.sü ve TÜRKİYE 517.si olan EFSA SERRA KARACA (HACETTEPE TIP)YTYT ÇORUM 3.sü TÜRKİYE 829.su olan MUHAMMED ALİ UZUN (HACETTEPE BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ-İNGİLİZCE)’un altın ve plaketle ödüllendirildiği programda konuşan Çorum Sınav Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Selami Tüysüz, bu başarıda öğretmenlerin ve öğrenci ailelerinin payının çok büyük olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

‘ÇORUM YKS’DE BAŞARISINI ÜÇE KATLADI’
Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek ise Çorum’un bu sene YKS’de puan türlerinde yerleştirmede başarısını geçtiğimiz yıla oranla üçe katladığını belirterek; “Bu sene YKS’de Çorum ilimiz puan türü ve yerleştirmede bir önceki seneyi 3’e katladı. Bölgede çok iyi duruma geldik. Özellikle Fen Lisemiz yerleştirme oranında yüzde 55’leri bularak büyük bir başarıya imza attı. Çorum yapacağımız çalışmalarla Türkiye’de ilk 10’a girecektir. Şu anda çok iyi durumdayız. Elimizde sayısal bir veri yok ama ÖSYM’den aldığımız bilgilere göre ilk 26 il içindeyiz.” diye konuştu

Sınav Eğitim Kurumlarını da başarısından dolayı tebrik eden Kodek; “Öğrencilerimizi ve ailelerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Eğitim hayatlarında başarılar diliyorum. Sınav Eğitim Kurumlarını tebrik ediyorum.” dedi

İHTİYAÇ DUYULAN KİŞİLER OLUN 
İlkokuldan beridir çocukların gelişimde etkisi olan bütün hocaları tebrik eden AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, “Çorum’un başarısının 3’e katlamış olması bizleri gururlandırıyor. Arkadaşlar sizden bir ağabeyiniz olarak Çorum’u, vatanımızı ve milletimizi unutmadan gelecek yıllarda bu milletin sizi okutmasını unutmadan bireyler olarak yetişmenizi istiyorum. Teknofest kuşağı dediğimiz kuşağın içerisinde olan gençler olarak bu ülkenin ihtiyacı olan kişiler olacağınızı ve bu ülkenin ihtiyacı olan kişileri yetiştireceğinizi biliyorum” diye konuştu. 

HEDEF İLK ÜÇ OLSUN 
Kendince hedefin ilk 10’a girmek değil ilk üç olduğunu söyleyen Vali Yardımcısı Tamer Orhan ise, “Hedeflerimize öğrencilerin emeği ile onların sayesinde ve öğrencilerimizin aileleri sayesinde olacak. Hem kamu hem özelde yaptıkları işbirliklerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürünü tebrik ediyorum. Okullarımızın altyapısını sonrası üstyapısını da hallettiler. Bundan sonra artarak ilerleyecek başarılar için ben şimdiden Çorum’u alkışlamak için hazır olmalarını bekliyorum” diye konuştu. 

ÖDÜLLERİNİ ALDILAR 
Programın sonunda dereceye giren öğrenciler için ödül töreni yapıldı. Dereceye giren Zehra Turan, Ali Utku Barış, Efsa Serra Karaca ve Muhammed Ali Uzun’a başarı plaketi ile başarılarından dolayı altın armağan edildi. (ADVERTORİAL)