RECEP MEBET

TRT Haber muhabiri hemşehrimiz Fatih Sabuncu, Yunan güvenlik güçleri tarafından hiçbir sebep gösterilmeden 3 saat boyunca gözaltında tutuldu.

Ekibiyle birlikte haber için Gümülcine yakınlarındaki Dedeağaç bölgesine giden Fatih Sabuncu, 15 Temmuz yayını için hazırlık yaptıkları sırada gözaltına alındıklarını açıkladı.

Haber için gittikleri Yunanistan’da yaka paça gözaltına alınan TRT Haber ekibinin maruz kaldığı eziyeti anlatan Sabuncu, bölgede gerçekleştirdikleri canlı yayın testinin ardından otele doğru hareket ettikleri sırada yollarının Yunan güvenlik birimlerince kesildiğini söyledi.

Hiçbir gerekçe gösterilmeden yaka paça araçtan indirildiklerini belirten Sabuncu, tüm iletişim araçlarına el konulduğunu kaydetti.

Gözaltına alınma biçimlerinin çok sert olduğunu vurgulayan TRT Haber muhabiri Sabuncu, “Araç üzerine yatırılarak hiçbir sorgu sual yapılmadan arandım. Neden yaptıklarını sorduğumuzda da bir cevap alamadık. Yaka paça gözaltına alınarak ayrı ayrı araçlara bindirildik” dedi.

Polis merkezinde 3 saat boyunca gözaltında tutulduklarını ifade eden Sabuncu, ayrı ayrı odalarda sorguya çekildiklerini dile getirdi.

Yunan polisine hangi sebeple gözaltına alındıklarını sorduklarını belirten Sabuncu, “Bize çok komik bir şekilde ‘rutin bir kontrol’ cevabını verdiler” diyerek keyfi bir uygulamaya maruz kaldıklarını sözlerine ekledi.