Bölgesel Amatör Lig’de Çorum’u temsil edecek takımların belirlendiği baraj maçlarında gelenek bozulmadı ve amatör ligden gelen takım Bölgesel Amatör Lig’den gelen rakibini yenerek bir üst lige yükseldi. Yerel Lig şampiyonu Osmancık Belediyespor, Bölgesel Amatör Ligden gelen rakibi Sungurlu Belediyespor’u yenerek mutlu sona ulaştı.

2011-2012 futbol sezonunda Çimentospor Bölgesel Amatör Lig’de Çorum’u temsil ederken o sezon 1. Amatör Küme Şampiyonu olan İskilipgücü baraj maçında rakibini yenerek bir üst lige yükselmeyi başardı. İskilipgücü bir sezon sonra ise Çorum Belediyespor’un 3. lige yükselmesi ile baraj maçı oynamadan Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etme hakkı kazandı.

2014-2015 sezonunda Ulukavakspor baraj maçında İskilipgücü’nü yenerek Bölgesel Amatör Lig’e yükselen takım oldu. Bir sezon bu ligde mücadele eden Ulukavakspor 2015-2016 sezonu baraj maçında Osmancıkspor’a yenilerek koltuğu rakibine bıraktı.

Osmancıkspor bir sezon BAL’da mücadele ettikten sonra baraj maçında Amatör Lig şampiyonu Ortaköy Belediyesi Şapinuvaspor’a yenilerek koltuğu rakibine devretmeye mecbur kaldı ve gelenek devam etti. Sonraki iki yılda ise Çorum baraj maçı heyecanı yaşayamadı. Önce Ortaköy Belediyespor sonraki sezonda Eti Lisesi Gençlikspor takımları ligden direk düştükleri için baraj maçı oynamadan Eti Lisesi ve Sungurlu Belediyespor Bölgesel Amatör Lig’de mücadele ettiler.

Son olarakta bu sezonki baraj maçında da gelenek devam etti. Bölgesel Amatör Lig’den gelen Sungurlu Belediyespor, yerel ligde şampiyon olan Osmancık Belediyespor’a 2-1 yenilerek koltuğu rakibine devretmek zorunda kaldı.
19 Maç 19 galibiyet

Öte yandan baraj maçını kazanarak önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Lig’de Çorum’u temsil etmeye hak kazanan Osmancık Belediyespor oynadığı 19 maçıda kazanarak ayrı bir başarıya daha imza attı.
Kırmızı Beyazlı takım ligde oynadığı 18 maçtan da galibiyet ile ayrılarak 54 puanla ligi kayıpsız olarak tamamladı. Ligde toplam 80 gol atma başarısı gösteren Osmancık Belediyespor diğer büyük başarıyı ise kalesinde sadece altı gol görerek gösterdi. Baraj maçı ile birlikte toplam 82 gol atan ve sadece yedi gol yiyen Osmancık Belediyespor 19 maç 19 galibiyet ile Çorum plakasınada gönderme yapmayı başardı.