HA­LİL ÖZ­TÜRK
Ço­rum Be­le­di­yes­por’da Tek­nik Di­rek­tör Meh­met Au­re­lio’nun dün dü­zen­le­nen im­za tö­re­nin­de ko­nu­şan Baş­kan Fa­tih Öz­can, iyi bir kad­ro­yu sa­hip ol­ma­la­rı­na kar­şın is­te­dik­le­ri is­tek coş­ku­yu bir tür­lü ya­ka­la­ya­ma­dık­la­rı­nı bu yüz­den böy­le bir de­ği­şi­me ka­rar ver­dik­le­ri­ni söy­le­di.

İm­za tö­re­ni­ne 2. Baş­kan Mus­ta­fa Şe­ker, Baş­kan Yar­dım­cı­la­rı Ha­mit Işık ve Mus­ta­fa Al­tun­ka­ya ile Yö­ne­tim Ku­ru­lu üye­si En­gin Erol ka­tıl­drı
Se­zo­na he­def­li baş­la­dık­la­rı­nı an­cak ilk dört haf­ta­da al­dık­la­rı so­nuç­lar­dan da­ha çok or­ta­ya ko­nu­lan per­for­man­sın ken­di­le­ri­ni mut­lu et­me­di­ği­ni be­lir­ten Baş­kan Öz­can ‘Bu te­sis, bu stad ve hep­sin­den önem­li­si bu şe­hir bu li­ge ya­kış­mı­yor. Ço­rum biz­den ba­şa­rı bek­li­yor.

Göl­cüks­por ma­çın­dan son­ra yö­ne­ti­ci ar­ka­daş­lar­la yap­tı­ğı­mız de­ğer­len­dir­me so­nu­cun­da böy­le bir ra­di­kal ka­rar al­ma­mız ge­rek­ti­ği­ne ka­rar ver­dik. Bu ka­ra­rın ke­sin­lik­le alı­nan skor­la ala­ka­sı yok­tu. Fah­ret­tin ho­cam ger­çek­ten  iyi bir in­san ve iyi bir tek­nik adam. An­cak bir tür­lü is­te­di­ği­miz uyu­mu ya­ka­la­ya­ma­dık. Sa­ha için­de coş­ku ve is­te­ği gö­re­me­di­ği­miz için böy­le bir ka­rar al­mak zo­run­da kal­dık.

Bu ka­ra­rın ar­dın­dan ye­ni tek­nik adam için ka­mu­oyun­da her se­fe­rin­de is­mi ge­çen­ler ye­ri­ne Ço­rum’a ta­kı­ma bir ha­va ge­ti­re­cek ve viz­yon sa­hi­bi bir isim ol­ma­sı­nı is­te­dik. Yap­tı­ğı­mız araş­tır­ma so­nu­cun­da da Meh­met Au­re­lio’da ka­rar kıl­dık. Ken­di­si İs­pan­ya’da bir pro­je ta­kı­mın­da gö­rev ya­pı­yor­du. Ken­di­si ile An­ka­ra’da uzun sü­ren bir gö­rüş­me yap­tık ve ken­di­si­ne he­def­le­ri­mi­zi an­lat­tık. Oda sa­ol­sun bi­ze inan­dı ve tek­li­fi­mi­zi ka­bul et­ti.

Türk fut­bo­lu­nun ef­sa­ne­le­ri ara­sı­na gir­miş mil­li ta­kı­mın ilk ya­ban­cı kö­ken­li oyun­cu­su ol­muş bir ekol olan Meh­met Au­re­lio’nun ge­rek is­mi ge­rek bil­gi bi­ri­ki­mi ve ge­rek­se tec­rü­be­si ile bi­zi is­te­di­ği­miz he­de­fe ulaş­tı­ra­ca­ğı­na ina­nı­yo­rum. Ben ken­di­si­ne ‘Bi­zim Me­met’ di­yo­rum. An­laş­ma­nın iki ta­ra­fa­da ha­yır­lı ol­ma­sı­nı di­li­yo­rum’ de­di.

Baş­kan Öz­can bir so­ru üze­ri­ne söz­leş­me­nin se­zon so­nu­na ka­dar ol­du­ğu­nu söy­le­di. Gö­rüş­me­de Meh­met Au­ra­lio’nun ‘Baş­ka­nım za­ten şam­pi­yon ola­maz­sak sen be­ni ko­var­sın o yüz­den söz­leş­me­yi se­zon so­nu­na ka­dar ya­pa­lım’ de­di­ği­ni söy­le­di.

Baş­kan Öz­can ba­şa­rı­da kıs­ta­sın şam­pi­yon­luk ol­du­ğu­nu se­zon so­nun­da bu ta­kım 2. li­ge çı­ka­ma­dı­ğı tak­dir­de baş­ka hiç bir so­nu­cun ba­şa­rı ola­rak ka­bul edi­le­me­ye­ce­ği­ni be­lir­te­rek bu du­rum­da da ge­re­ke­ni ya­pa­ca­ğı­nı be­lirt­ti.

Çorum Belediyespor’da yeni teknik patron Mehmet Aurelio


Ço­rum Be­le­di­yes­por’da ye­ni Tek­nik Pat­ron Meh­met Au­ra­lio im­za tö­re­nin­de yap­tı­ğı kı­sa ko­nuş­ma­da ise ba­şa­rı­lı ol­mak için bu­ra­ya gel­di­ği­ni söy­le­di.
Ço­rum’un ken­di­si için tek­nik adam ola­rak ilk gö­rev ye­ri ola­ca­ğı­nı be­lir­ten Au­ra­lio ku­lü­bün he­def­le­ri­ni bil­di­ği­ni ve bu he­de­fe ulaş­mak için­de el­le­rin­den ge­len mü­ca­de­le­yi ve ça­lış­ma­yı ya­pa­cak­la­rı­nı be­lir­te­rek ‘İn­şal­lah se­zon so­nun­da mut­lu so­na ula­şı­rız’ de­di.


Ço­rum Be­le­di­yes­por’da ye­ni Tek­nik Di­rek­tör Mar­co Au­re­lio 15 Ara­lık 1977 Rio do­ğum­lu. Fut­bol­cu­luk ka­ri­ye­ri­ne 1994 yı­lın­da Fla­men­go’da baş­la­yan Au­re­lio kı­sa bir sü­re Ola­ria ta­kı­mın­da for­ma giy­dik­ten son­ra 2001 yı­lın­da Trab­zons­por’a trans­fer ola­rak Tür­ki­ye mü­ce­ra­sı­nı baş­la­dı. İki yıl bor­do ma­vi­li ta­kım­da for­ma giy­dik­ten son­ra Fe­ner­bah­çe’ye trans­fer olan ve beş se­zon sa­rı la­ci­vert­li ta­kım­da for­ma gi­yen Au­re­lio ar­dın­dan da iki se­zon si­yah be­yaz­lı ku­lüp­te Be­şik­taş’ın ba­şa­rı­sı için ter dök­dü.


Si­yah be­yaz­lı ku­lüp­ten ay­rıl­dık­tan son­ra es­ki ku­lü­be Ola­ria ta­kı­mı­na dö­nen Meh­met Au­ra­lio Türk va­tan­daş­lı­ğı­na ge­çe­rek Türk mil­li ta­kı­mı­nın for­ma­sı­nı gi­yen ilk ya­ban­cı is­mi ol­du. Fut­bo­lu bı­rak­tık­tan son­ra 2013 yı­lın­da Kay­se­ri Er­ci­yess­por’da yar­dım­cı an­tre­nör ola­rak gö­rev ya­pan Au­re­lio ar­dın­dan Bi­le­ciks­por, Ka­sım­pa­şa ve Göz­te­pe ta­kım­la­rın­da an­tre­nör ola­rak gö­rev yap­tık­tan son­ra son ola­rak­ta ön­ce­ki se­zon Sa­kar­yas­por’da Tun­cay Şan­lı’nın yar­dım­cı­sı ola­rak gö­rev yap­tı. Meh­met Au­ra­lio ye­ni se­zon için­de İs­pan­ya 2. lig ta­kı­mın­da gö­re­ve baş­la­dı ve kır­mı­zı si­yah­lı ta­kı­mın tek­li­fi üze­ri­ne ye­ni­den Tür­ki­ye’ye dön­dü.

Futbol Işık’a bağlandı
Ço­rum Be­le­di­yes­por’da Fut­bol Şu­be­si di­rek ola­rak Baş­kan Yar­dım­cı­sı Ha­mit Işık’a bağ­lan­dı.
Geç­ti­ği­miz haf­ta so­nu oy­na­nan Göl­cüks­por ma­çı­nın ar­dın­dan Yö­ne­tim ta­ra­fın­dan Tek­nik He­yet ile bir­lik­te Ge­nel Kap­tan Meh­met Akif Tat­lı’nın da gö­re­vi­ne son ve­ril­miş­ti. Bu ka­ra­rın ar­dın­dan ya­pı­lan açık­la­ma­da Fut­bol Şu­be’nin di­rek ola­rak Baş­kan Fa­tih Öz­can’a bağ­lan­dı­ğı be­lir­til­miş­ti.
Baş­kan Fa­tih Öz­can dün dü­zen­le­nen im­za tö­re­nin­de ko­nu­ya açık­lık ge­tir­di. İlk açık­la­ma­da Fut­bol Şu­be’nin ken­di­ne bağ­lan­dı­ğı­nın be­lir­til­di­ği­ni an­cak bu­nun kriz­de li­de­ri öne çı­kar­mak için ya­pıl­dı­ğı­nı söy­le­di. Öz­can, fut­bo­lun se­zon ba­şın­dan bu­ya­na bu gö­re­vi yü­rü­ten Ha­mit Işık’ın bu­gün­den iti­ba­ren­de tek so­rum­lu ola­rak gö­rev ya­pa­ca­ğı­nı ve Ge­nel Kap­tan­lık ko­nu­mu­nun kal­dı­rıl­dı­ğı­nı söz­le­ri­ne ek­le­di.