HALİL ÖZTÜRK
Bölgesel Amatör Lig’de temsilcimiz Sungurlu Belediyespor evinde oynadığı maçta Yeni Amasyaspor önünde ilk yarıyı 2-0 geride tamamladı ikinci yarıda ise maçı uzatma dakikalarında beraberliği yakaladı. Bu beraberlik ve Havza Belediyespor’un sahasında mağlup olması ile son iki haftaya rahat girdi.

Ligde kalma yolunda bu maçı kazanarak rahatlamak isteyen Sungurlu Belediyespor kötü başladığı maçın ilk dakikalarında savunmada yaptığı inanılmaz hatalar sonunda Aslan ve Ahmet’in golleri ile 2-0 geriye düştü. Sonraki bölümde farkı açacak pozisyonlarıda bulan konuk takım devreyi 2-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda ise tamamen farklı bir oyun ile sahaya çıkan Sungurlu Belediyespor rakip kaleye baskıyı kurdu. Tüm hatları ile yüklenen Sungurlu Belediyespor 72. dakikada baskısı Osman’ın ayağından kazandığı golle sonuçlandı.

Farkı bire indirdikten sonra beraberlik için yüklenen Sungurlu Belediyespor iki kez direğe takıldı ve iki penaltı beklenen pozisyonda maçın hakemi devam dedi. Uzatma dakikalarında oyuna sonradan giren Yavuz Burak’ın ayağından beraberlik golünü bulan Sungurlu Belediyespor sahadan 2-2 beraberlik ve bir puanla ayrıldı. Bu sevince birde Havza Belediyespor’un evinde Safranbolu Belediyespor’a mağlup olduğu haberi gelince yeşil beyazlı takım son iki haftaya rahat giriyor. Maçı 600 kadar Sungurlulu futbol sever ile Kulüp Başkanı Bahri Sezen izledi.
 

MAÇTAN DAKİKALAR:
2. dakikada sağ kanattan etkili gelişen Yeni Amasyaspor atağında Muhammed Akdeniz topla hareketlendi ceza yayına gelmeden sert vurdu kaleci Mustafa Kağan topu köşeden kornere çeldi.
7. dakikada Yeni Amasyaspor golü buldu. Sol kanattan gelişen atakta Ahmet topla hareketlendi topla son çizgiye kadar indi ortaya çıkardığı topla buluşan Aslan yerden düzgün bir vuruşla topu Sungurlu Belediyespor ağlarına göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.
24. dakikada konuk Yeni Amasyaspor 2-0 öne geçti. Yine sağ kanattan etkili gelen konuk takımda Ahmet Hakan topla hareketlendi ceza sahası içine girdi sert bir vuruşla topu köşeden Sungurlu Belediyespor ağlarına göndererek takımını deplasmanda 2-0 öne geçiren golü attı.
İlk yarıyı konuk Yeni Amasyaspor 2-0 önde tamamladı.
53. dakikada sağ kanattan gelişen Sungurlu Belediyespor atağında Taha topla buluştu dönerek yerden sert vurdu top direğin dibinden az farkla auta gitti.
72. dakikada Sungurlu Belediyespor golü geldi. Sol kanattan gelişen atakta Taha topla hareketlendi ceza sahasına girdiği anda Osman’a çıkardı golcü futbolcu yerden düzgün bir vuruşla topu köşeden ağlara göndererek skoru 1-2 yaptı.
90+2. dakikalarda Sungurlu Belediyespor beraberlik golünü buldu. Bu dakikada kazanılan serbest atışta Nedim’in ortaladığı topa iyi yükselen Osman kafayı vurdu top yan direkten geri geldi dönen topa Yavuz altı pasa yakın yerde gelişine  sert vurdu topu köşeden ağlara göndererek takımına bir puan getiren golü attı: 2-2