HALİL ÖZTÜRK
Çorum Belediyespor’a PFDK’den şok haber. Bayburtspor maçında kırmızı kart gören Yakup Alkan’a üç maç ceza verildi. Geçtiğimiz hafta sonu oynanan Bayburtspor maçının uzatma dakikalarında rakibi ile yaşadığı tartışmanın ardından hakem iki futbolcuyuda kırmızı kart ile oyun dışında bırakmıştı.


PFDK dün yaptığı toplantıda Çorum Belediyespor’dan Yakup Alkan’a rakip takım oyuncusuna yönelik şiddetli hareketi nedeni ile 3 maç ve 1500 lira para cezası verdi. Kurul aynı olayda kırmızı kart gören Bayburtspor’lu futbolcu Emre Hasan Balcı’ya ise aynı suçtan dolayı 1 maç ve 500 lira para cezası verdi. Aynı olayda karşılıklı yaptıkları hareket ile kırmızı kart gören iki futbolcu arasındaki bu farkın açıklamasını kimse yapamadı. Öte yandan Çorum Belediyespor’a ayrıca takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeni ile 1600 lira para cezası verildi.


Çorum Belediyespor Yönetimi dün akşam saatlerinde açıklanan Yakup Alkan’ın cezası için Tahkim Kurulu’na itiraz ederek cezanın düşürülmesini talep edeceği öğrenildi.