FATİH AKBAŞ

Çorum İmam Hatip Lisesi’nin eski Müdürlerinden ve eski YÖK üyesi Prof. Dr. Halis Ayhan için vefa programı düzenlendi.

Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Turgut Özal Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını okul müdürü Bekir Tokgöz yaptı.

Çorum İmam Hatip Lisesi’nin Türkiye’de ilk açılan İmam Hatip okullarından olduğunu belirten Bekir Tokgöz, “Okulumuz kurulduğu andan itibaren çok sayıda değer yetiştirmiştir. Bizde bu değerlerin gelecek kuşaklara tanıtılması ve aktarılması için bir çalışma yaptık. İdrak dergimizin her sayısını bir müdürümüze özel olarak çıkartıyoruz. Dergimizin bu seferki sayısı Prof. Dr. Halis Ayhan hocamıza özel yayınlandı. Bu kapsamda şimdi de hocamıza vefa gecesi düzenliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Prof. Dr. Halis Ayhan’ın hayatının anlatıldığı video gösterisinin izlenmesinin ardından öğrencileri Prof. Dr. Ayhan’ı anlattı.

1970 mezunlarından eski belediye başkanı Osman Karateke, 1969 mezunlarından Eğitimci- Yazar Ethem Erkoç ve 1967 mezunlarından AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Halis hoca ile ilgili anılarını dile getirdiler.

Daha sonra kürsüye gelen Prof. Dr. Halis Ayhan ise öğretmenlik mesleğine başladığı dönemde ilk dört yılının Çorum’da geçtiğini belirterek, “Çorum’un hayatımda önemli bir yeri var. Hatıralarımda huzur veren bir yer oldu” dedi. Prof. Dr. Ayhan, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Program sonunda ise Prof. Dr. Halis Ayhan’a hediye takdim edildi. Vefa Gecesi hatıra fotoğrafının çekinilmesi ile sona erdi. Etkinliğe Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır ile davetliler katıldı.

Editör: Haber Merkezi