Şehit yakınları ve gazilerin üye olacakları yeni bir sendika kuruldu. Şehit-Gazi ve Vatansever Kamu Görevlileri Sendikası (Şehit-Gazi Sen) ismiyle kurulan sendikanın Çorum Temsilciliği’ne Arafat Yavuz atandı.

Yavuz yaptığı açıklamada, sendika kuruluş çalışmaları ve içeriği ile ilgili bilgi verdi.

“Sendikamız 11 Aralık 2017 tarihinde İstanbul Valiliği'ne yapmış olduğu yazılı müracaatı ile  kuruluş evraklarını teslim ederek faaliyet belgesini almış ve Tüzel Kişilik kazanarak, Türkiye genelinde faaliyetine başlamıştır.” diyen Arafat Yavuz, Gazi, Gazi ve Şehit yakınları, engelli, yetiştirme yurtlarından gelen kamu görevlileri ile vatansever tüm kamu görevlilerini tek çatı altında toplamayı amaçladıklarını ifade etti.

Sendika gelirlerinin şehik ve gazi ailelerine yardımda kullanılacağının altını çizen Arafat Yavuz, ayrıca gelirlerin yurt yapımlarında, sevgi evlerine yardımda, çocukm esirgeme kurumu ziyaretlerinde, yetim ve öksüzlerin eğitimlerine destek vermekte kullanılacağını belirterek, “çıkarsız ve gönüllü bir sendikacılık yapmak için buradayız.” dedi.

Yavuz açıklamasında şunları ifade etti; “Sendikamız; üyelerinin onayı olmadan kimseye maaş ödemeyecek, sendika yönetimi dahil mevcut görevlerine devam edeceklerdir. Sendikamız yöneticileri, plazaların kapalı kapıları arkasında değil, sizlerin arasında çalışarak, sizlerle birlikte sorunları yaşayarak çözümü için tüm üyeleriyle birlikte çalışacaklardır. Bu sendika sizlerindir. Ayrımcılığın olmadığı, aile  anlayışı içerisinde ‘TÜM KAMU GÖREVLİSİ’ arkadaşlarımızın sorunlarının çözümü için çalışacak, hiçbir siyasi parti yada oluşuma yakınlaşmaksızın, üyelerinin hizmetinde ve ‘Devletinin’ yanında yer alarak hizmet edecektir.” (Haber Merkezi)