FATİH BATTAR

Çorum’da  2017-2018 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseler olmak üzere toplam 490 okulda 94 bin 238 öğrenci ile 6 bin 590 öğretmen için yaz tatili başladı.

2017-2018 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Bahçelievler İlkokulu’nda karne töreni düzenlendi.

Karne törenine AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, Belediye Başkanı Zeki Gül, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Protokol üyeleri sınıfları tek tek dolaşarak öğrencilere karne ve hediyelerini dağıttı.

Öğrencilere yaz tatilini dinlenerek geçirmelerini tavsiye eden Ceylan, “Hem dinlenin hem de bol bol kitap okuyun. Yaz tatilindeyiz diye de asla eğitimden kopmayın” dedi.

Eğitim alanında Çorum’a yapılan yatırımlar hakkında da bilgiler veren Ceylan, “Hükümet olarak eğitime önem veriyoruz. Çorum’da da bunu görmek mümkündür. Öğrencilerimizin daha iyi ve kaliteli bir ortamda eğitim görmesi için bir takım çalışmalar yaptık. Bu kapsamda 16 yıllık iktidarımız da Çorum’umuza 3 bin 500 derslik kazandırdık” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan ise öğrencilere seslenerek; “Yaz tatili başlasada eğitim her zaman devam ediyor. Tatilde öğrenmeyi ihmal etmeyin. Hem dinleneceksiniz hem de kitap okumaya devam edin. Bugün öğretmenleriniz size çok güzel notlar verdi. Tabi ki notlar sizin çalışmanızın karşılığı değil ama ufak da olsa bir göstergesi. Bugün ilimizde 490 okulda 94 bin öğrencimiz ve 6 bin 590 öğretmenimiz tatili hak ettiler. Öğretmen ve öğrencilerimizin güzel tatil geçirmelerini diliyorum.” dedi