Erol Taşkan

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 4 kez ziyaret ettiği ve bir öğrenciye eğitim bursu verdiği   Güney Köyü’nde, Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye ve CHP’ye verilen 1 oyun tartışma konusu olması köylüyü rahatsız etti.

“Oy meselesi hatır gönül meselesi değil memleket meselesidir” diyen köy sakinlerinden Ercan Metin, köyümüzün böyle bir tartışmayla anılmasının kendilerini rahatsız ettiğini söyledi.

Yapılan oy sayımlarının ardından Güne Köyü’nde kullanılan geçerli oylardan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’a 253, Meral Akşener’e 6, Muharrem İnce’ye 1, Temel Karamollaoğlu’na 3 oy çıktı. Milletvekilliği oylamasında ise AK Parti’ye 233, MHP’ye 18, HÜR DAVA Partisi’ne 1, Vatan Partisi’ne 1, CHP’ye 1, SP’ye 3, İP’ye 6 oy çıktı.

Bu sonucu yorumlayan kimileri, CHP’ye ve Muharrem İnce’ye verilen oyun Kılıçdaroğlu’nun manevi kızım dediği aileye mi, yoksa sandık görevlisine mi ait olduğunu tartışırken, kimileri ise Kılıçdaroğlu’nun Güney Köyü’ne 4 kez gelmesine rağmen oy alamamanın nedenlerini merak etti.

‘KİMSE KİMSENİN OYUNA KARIŞAMAZ’

18 yıldır muhtar azası olarak görev yapan Hasan Bozkurt, sonuçların gayet normal olduğunu, herkesin hür iradesini sandığa yansıttığını anlatarak, “Türkiye hükümetsiz kalsa Kılıçdaroğlu’na ben yine oy vermem. Bu benim şahsi fikrim, ama evine gelmiş, tanışmış konuşmuş, o verir vermez ona karışmayız biz.

Kılıçdaroğlu gelmiş, hoş gelmiş. Geldiğine bir şey demiyorum ama oy verme konusuna hiç bir makam karışamaz. İlla şu partiye ver diyemez. Ben reyimde hürüm, hür devlet ise ben de oyumu istediğim yere veririm. Ben başta bir şey bilmiyorum.

 “OY İŞİ HATIR GÖNÜL MESELESİ DEĞİL; MEMLEKET MESELESİDİR”

Güney Köyü sakinlerinden Ercan Metin, köylerinin bu konuyla gündeme gelmesinden rahatsız olduğunun altını çizdiği açıklamasında, “Kılıçdaroğlu köyümüze geldi, hoş geldi sefa geldi. Ancak oy işi hatır gönül meselesi değil, memleket meselesidir.” dedi.

“KÖYE GELDİ DİYE OY VERMEK ZORUNDA DEĞİLİZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ederek destek verdiği ailenin Ankara’ya düğün için misafir gittiğini belirten Ercan Metin, konuyla ilgili görüşlerini şu cümlelerle paylaştı; “Kılıçdaroğlu köyümüze geldi, Allah razı olsun. Şehit taziyesi için geldiğinde, şehit ailesine yakın bir evde iki yetim çocuk vardı. Bu aile Kılıçdaroğlu ile irtibat kurup, tekrar gelişi sonrasında biraz daha samimi oldular. Kılıçdaroğlu çocuklardan birine laptop gönderdi. Dördüncü kez geldiğinde tekrar aileyi ziyaret etti. Burs verdiğini, manevi kızı olduğunu söyledi. Tamam biz bunları kabul ediyoruz, Allah razı olsun. Geldi misafirimiz oldu ama oy kullanma meselesinde köyümüz hür iradesini kullanmıştır. Yani illaki köyümüze geldi diye Kılıçdaroğlu’na ya da bir başka partiye oy vermek zorunda değil. Herkes kendi hür idaresini kullanmıştır.

“KÖYÜMÜZ BU KONULARLA ANILMASIN”

Biz kendisine köyümüze geldiği için teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun diyoruz, yine bekliyoruz. Bu olayın sosyal medyada ya da gazetelerde lanse edilmesi köyümüz açısından hiç hoş bir durum değil. Yani köyümüze gelen her misafire biz oy vermek zorunda değiliz. Köyümün böyle konulara mâl olmasını, köyüm adına da kendi adıma da istemem.

“KÖYÜMÜZ GEREKEN YERE OYUNU VERMİŞTİR”

Bu oy işi, hatır gönül işi değil memleket meselesi. Sonuçta memleketimizin içinden geçtiği durumlar belli. 15 Temmuzlar’ı yaşamış, Afrin’de şurada burada kahramanca mücadelelerimiz oldu. Milli mücadelemiz olduğu, hedefimizin 2023olduğu bir durumda, millet de köylümüz de desteğini, vereceği yere vermiştir. Bundan dolayı da köylüm adına da kendi adıma da herkese teşekkür ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi