RECEP MEBET

Çorum İl Genel Meclisi, kamuoyunda tartışmaya neden olacak bir karar aldı.

8 Ağustos 2018 Salı günü gerçekleşen son Meclis toplantısında, basın mensuplarının salondan ayrılmasının ardından yazılı bir önerge verildiği öğrenildi.

İktidar ve muhalefet partileri temsilcilerinin ortak imzasıyla Meclis Başkanlığı’na sunulan önergede, tüm üyelerin katılımıyla İtalya’ya bir gezi düzenlenmesi teklif edildi.

TARTIŞMALI KARARA VALİLİK ONAYI

“Yerel yönetim çalışmaları hakkında bilgi ve tecrübe edinmek için, İl Genel Meclisi olarak tüm üyelerin katılımıyla İtalya’ya inceleme ve teknik bir seyahatin düzenlenmesi” konulu madde, yapılan görüşmelerin ardından oy birliğiyle kabul edildi.

İl Özel İdaresi’nin resmi internet sitesinde yayımlanan Meclis kararı, Çorum Valiliği’nce de onaylandı.

MİLLETİN CEBİNDEN TATİL Mİ?

Kamuoyu tepkisinden çekinildiği için büyük bir gizlilik içinde alındığı düşünülen yurt dışı gezi kararı, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik ortamda keyfi bir tercih olarak algılandı.

Hükûmetin tasarruf tedbirleri ile ilgili genelgelerine rağmen mevzuat açısından da tartışmalı bir karara imza atan Meclis, adeta tatil havasında bir gezi için devletin döviz cinsinden harcama yapmasına neden olacak maliyetli bir program hazırladı.

ABD’nin dolar kuru üzerinden başlattığı ekonomik savaşa karşı Türk halkı varını-yoğunu ortaya koyarken İl Genel Meclisi Üyeleri’nin yurt dışı seyahat kararı alması hayretle karşılandı.

Türkiye’yi hedef alan ekonomik saldırılara karşı Meclis Üyeleri’nden de duyarlılık beklediklerini ifade eden vatandaşlar, alınan kararın iptal edilmesini istediler.

Editör: Haber Merkezi