Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde geçtiğimiz yıl teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şehit olan sözleşmeli asker Hidayet Tokmak’ın ağabeyi Erdoğan Tokmak, Başbakan Binali Yıldırım ile görüştü.

 AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ'ın ziyaret ettiği şehit evinde, şehidimizin ağabeyi Erdoğan Tokmak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istemiş, bu talebi üzerine Karadağ Cumhurbaşkanımızı telefonla arayarak şehit yakının talebini yerine getirmişti. Şehidin ağabeyi ayrıca Başbakan Binali Yıldırım ile yüz yüze görüşmek isteğini Karadağ'a iletmişti. 124. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı için Ankara’da bulunan Karadağ, bugün şehit Hidayet Tokmak’ın ağabeyi Erdoğan Tokmak’ı AK Parti Genel Merkezinde Başbakan ile görüştürdü.

 Başbakan Yıldırım ziyaretin kendisini çok memnun ettiğini belirterek, “Bu necip millet ve ülke için canlarını gözlerini kırpmadan feda eden yürekli bir kardeşe sahip olmak gururların en büyüğüdür. Onlar inşallah şehadet şerbetlerine içerek Rablerinin rızasını kazananlardan oldu, bizlerde geriye kalan aile fertlerimiz ve yakınlarımızın tüm ihtiyaç ve taleplerini yerine getirmek için elimizden gelen tüm imkanları seferber etmeye hazırız” dedi.

İl başkanı Karadağ’a da teşekkür eden Başbakan Yıldırım, “Şehit yakınlarımıza gösterdiğiniz ilgi ve taleplerini yerine getirme gayretiniz bizleri ayrıca memnun ediyor, Milleti ile bütünleşemeyen bir irade bizim temel ilkelerimiz ile asla örtüşmeyen bir durum, sizler bizim elimiz kulağımız gözümüzsünüz” ifadelerini kullandı.

Şehit yakını Erdoğan Tokmak ise Başbakan Yıldırım ve İl başkanı Karadağ’a teşekkür ederek, “Devletimizin bize sahip çıkması bizi çok mutlu ediyor. Allah devlet büyüklerimizden razı olsun. Bizleri unutmadınız sahip çıktınız, il başkanım anne ve babamın tüm eksiklerini tespit ederek kardeşimin onlar için hayal ettiği yardımları yerine getirdi” diye konuştu. (İHA)