MURAT ÇETİN

İnsani Değerler Platformu (İDP) Sözcüsü Zekeriya Işık, Türkiye’nin Volkswagen’in yatırım planında olması üzerine Çorum’un bu konudaki heyecanına ortak olduklarını belirterek, “. İnsani Değerler Platformu, memleketimizin hayrına olan bütün işlerde olduğu gibi bu meselede de üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmek için azami gayret gösterecektir.” dedi.

Işık yaptığı yazılı basın açıklamasında, konuya dair platformun görüşlerini aktarırken, Çorum’un her bakımdan bu yatırım için doğru bir adres olduğuna inandıklarını vurguladı.

İDP Sözcüsü Işık, basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi, “Volkswagen’in yeni yatırımında Türkiye’nin en önemli ve öncelikli aday olduğu yönünde kamuoyunda yer alan haberler ülke ekonomimiz açısından büyük bir önem arz etmektedir. Söz konusu yatırımın Çorum’a yapılmasına yönelik girişimlerin olması ise platformumuzu oluşturan sivil toplum kuruluşlarınca da takip edilmekte ve desteklenmektedir.

Herkesçe malum olduğu üzere bir şehrin hatta bir ülkenin en belirgin ekonomik gelişmişlik endeksi, nüfusu ve kişi başına düşen geliridir. Şehrimiz bu iki kriter açısından da ülke ortalamasının üstündedir. Yerli imkânlarla, girişimci karaktere sahip iş adamlarıyla 60’lı yıllarda başlayan sanayileşme çabasının bugün geldiği nokta, ülke çapında örnek teşkil etmektedir. Bu çerçevede büyük kamu desteklerini de içinde barındıracak olan otomobil fabrikası gibi devasa bir yatırımın şehrimize kazandırılabilme hayali ve bu konudaki girişimler bile heyecan verici ve önemlidir. Şehrimizin sanayi, sanayici ve iş gücü altyapısı bu yatırımın ihtiyaçlarına cevap verebilecek güç ve donanımdadır.

Diğer taraftan Hitit Üniversitesi bünyesinde yer alan başta Mühendislik Fakültesi olmak üzere alt yapı ihtiyaçlarına cevap verebilecek teknik bölümlerinin varlığı, şehrimizin Anadolu’nun tam ortasında dört yolun birleşim yerinde bulunması, gerek Samsun gerekse Mersin limanlarına olan yakınlığı gibi hususlar da göz önüne alındığında yatırım için ne denli uygun bir lokasyon olduğu daha belirgin bir şekilde anlaşılacaktır. Ancak böylesi devasa bir yatırımın şehrimize kazandırılması hususunda şehrin siyaset, iş dünyası, sivil toplum, üniversite vb. bütün paydaşlarının katılımıyla oluşturacakları mücadele azmi ve sinerjinin, lobicilik faaliyetlerinin önemi açıkça ortadadır. Özellikle hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın desteklerinin sağlanmasında söz konusu dayanışmaya dayalı, çok yönlü ve tek hedefli çalışmanın ehemmiyeti ortadadır. İnsani Değerler Platformu, memleketimizin hayrına olan bütün işlerde olduğu gibi bu meselede de üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmek için azami gayret gösterecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”