İskilip İlçe Tarım Müdürlüğü’nden istifa ederek MHP’den İskilip Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Ali Sülük, MHP’nin İskilip Belediye Başkan Adayı oldu. MHP İskilip Belediye Başkan Adayı Ali Sülük, İskilip MHP parti binasında partilileri ile biraraya gelerek basın toplantısı düzenledi.


Açılış konuşmasını yapan İskilip MHP İlçe Başkanı Ali Alıcı MHP, kardeşlik içerisinde geçen aday adayı sürecinin genel merkezin Ali Sülük’ü belediye başkan adayı belirlemesi ile sonuçlandığını ifade etti. Alıcı, “Kıymetli hemşerilerimiz kardeşlik içerisinde geçen aday adayı sürecimiz genel merkezimizin Ali Sülük beyefendiyi belediye başkan adayı belirlemesi ile sonuçlanmıştır. İskilip’imize hayırlı uğurlu olsun.  İskilip’i birlikte yönetip şehrin makus talihini yeneceğiz. Adayımız Ali Sülük bey bekraundu ve girişimciliği ile şehrimizi devler ligine sokacaktır” dedi


Toplantıya ilginin hayli yoğun olduğu gözlenirken, Uğurludağ MHP Belediye Başkan Adayı Cemal Sağır ve eski İskilip Belediye Başkanı Mehmet Lokum da katıldı. Başkan adayı Sülük, projelerini bir bir anlattı.
“Çalmadık kapı, ulaşmadık insan bırakmayacağız” diyen Sülük, edindiği bilgi ve tecrübelerini İskilip için kullanacağını belirtti. İskilip’in kalkınması için en önemli konunun istihdam olduğunun altınız çizen Sülük, tarımdan sosyal yaşama, istihdamdan turizme bir çok konuda kenti kalkındıracak projelerini anlattı.


MHP İskilip Belediye Başkan adayı Ali Sülük açıklamasında İskilip’i Karadeniz’in tek organik çilek yetiştiren bölgesi haline getirdiklerini ifade ederek, “Bildiğiniz gibi Genel Başkanımızın takdirleri ile İskilip Belediye Başkanlığına aday olmuş bulunmaktayım. Öncelikle aday adaylığım sürecinde birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde çalıştığımız Başkanıma, Yönetim Kurulu üyelerime ve aday adayı arkadaşım Mustafa Arık’a teşekkür etmeyi bir borç bilirim.  Görev yaptığım süre içerisinde İlçe tarımını ilerletebilmek adına arkadaşlarımla birlikte önemli çalışmalara imza attık. İlçemizde çilek yetiştiriciliğini ön plana çıkararak özellikle belli noktalarda köyden kente göçün önlenmesini, hatta geriye göçün başlamasına vesile olduk. İlçemizi Karadeniz’in tek organik çilek yetiştiren bölgesi haline getirdik. ÇATAK projesi ile köylerimizde organik gübre kullanımını yaygınlaştırdık, 5000 dekar kıraç araziyi sulamaya açtık, çiftçilerimizin bu projeden yaklaşık 4 milyon lira destekleme ödemesi almasını sağladık. İlçemizde ceviz yetiştiriciliğini teşvik ederek 2.000 dekar kapama ceviz bahçesi kurdurduk ve bu çiftçilerimizin de devlet desteklemelerinden yararlanmasını sağladık. Bunların yanında çiftçilerimize yönelik kurslara düzenleyerek hem çiftçilerimizin bilinçlenmesine yardımcı olduk, hem de kırsal kalkınma yatırımlarından yararlanmaları için öncülük ettik” dedi.
Sülük konuşmasına şöyle devam etti:


“Birçok sivil toplum kuruluşunda görevler aldım. 1993 yılından bu yana İskilip’ imizin güzide kulübü İskilipspor da antrenörlük, yöneticilik ve başkanlık görevlerini yürüterek gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılması ve spor yapabilmeleri için imkanlar sunmak için çalıştım. Halen ilçemizin Avrupa Birliği Fonlarından yararlanması için hazırlanan LEADER projesi kapsamında kurulan Yerel Eylem Grubu Derneğinin Başkanlığını yürütmekteyim. Bu proje kapsamında ilçemizin kalkınma stratejisini oluşturmak amacıyla ilçemizde ve köylerimizde 23 toplantı düzenledik. Bu toplantılara katılan 650 vatandaşımızla ilçemizin sorunlarını, yapılması gerekenleri tartıştık ve ilçemizin kalkınma stratejisi için altlık oluşturduk. Toplantılar sonucunda da İskilip için öne çıkan konuları Tarım, Yöresel ürünler ve El Sanatları ve Kırsal Turizm olarak belirledik.

İLÇEMİZİN KALKINMASI İÇİN ÖN ÖNEMLİ KONUNUN İSTİHDAM OLDUĞU KANAATİNDEYİM
İlçemizin kalkınması için en önemli konunun istihdam olduğu kanaatindeyim. İstihdam için gerekli alt yapının da yukarıda bahsettiğim Tarım, Yöresel ürünler ve El Sanatları ve Kırsal Turizm başlıklarından çıkacaktır. Tarımsal faaliyetlerin olmazsa olmazı sulamadır. Sulama tesislerinin yapılması, basınçlı sulama sistemlerine geçilmesi için çiftçilerin bilinçlendirilmesi zorunluluk haline gelmiştir. İlçemizde mevcut arazi yapısı küçük parsellerden oluşmaktadır. Bu nedenle küçük parsellerden azami gelir elde etmek zorunludur. Çilekte olduğu gibi yeni ürünler üzerine çalışılması teşvik edilmeli çiftçilere alternatif ürünler, organik tarım gibi konular hakkında bilgiler verilmeli ve yetiştiriciliği teşvik edilerek köylerde istihdam yaratılmalıdır. Organik Çilek yetiştiriciliği daha da teşvik edilmeli, çilek fidesi dağıtımına destek olunmalı, organik tarım sertifikası alınması ve ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması konusunda çiftçilerimize yardımcı olunmalıdır.
Aynı şekilde hayvancılık teşvik edilerek köylerde genç nüfusun ikamet etmesi sağlanmalıdır. Tarım ve hayvancılığa dayalı küçük ve orta ölçekli tesislerinin yapılması teşvik edilmeli, belediye bu konuda yatırım yapmak isteyen girişimcilere yer temini, alt yapı çalışmaları, proje hazırlanması gibi konularda yardımcı olmalıdır.


İSKİLİP’İN YEREL ÜRÜNLERİNİN ÜRETİLMESİ TEŞVİK EDİLMELİDİR


İlçemizin çok önemli değerleri olan İskilip dolması, turşu, kuşburnu, erişte, tarhana gibi yöresel ürünlerimizin üretilmesi teşvik edilmeli, kurulacak bir kadın kooperatifi ile bu ürünlerin üretimi ve pazarlanması teşvik edilmelidir. Bu şekilde ilçemizde kadınlarımızın istihdamı sağlanmalı, kendi ve aile bütçelerine katkıda bulunmalarına yardımcı olunmalıdır. Aynı şekilde ilçemizde mevcut el sanatları teşvik edilmeli, yine kooperatifler ve birlikler kurulması teşvik edilerek üretim desteklenmelidir.
 

İSKİLİP KIRSAL TURİZM KONUSUNDA ÖNEMLİ BİR POTANSİYELE SAHİP
Diğer bir husus olan Kırsal Turizm konusunda ilçemiz önemli bir potansiyele sahiptir. Eski evlerimiz, çam ormanlarımız, kalemiz, kültürel ve tarihsel varlığımız bu potansiyelin önemli parçalarıdır. Bu potansiyeli harekete geçirmek için gerekli maddi gücü sağlayacak Avrupa Birliği ve yerel fonlarımız da mevcuttur. Belediye, insanlarımızın bu fonlardan yararlanabilmesi için gerekli çalışmaları ve tanıtım faaliyetlerini yürütmelidir.

 

BELEDİYE BÜNYESİNDE PROJE OFİSİ KURULMALI
Belediye bünyesinde proje ofisi kurulmalı, bu proje ofisinde insanlarımıza Avrupa Birliği ve yerel fonların tanıtımı yapılmalı, proje hazırlamaları konusunda yardımcı olunmalı ve teşvik edilmelidir. Belediye bu konularda insanlarımızı teşvik edici ve tanıtıcı roller üstlenmelidir.

 

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLMELİDİR      
İlçe Merkezinin görüntüsü düzenlenmeli, başta Belediye mülkleri olmak üzere evlerin ve binaların bakım ve onarımları yaptırılmalı, görüntü kirliliğinin önüne geçilmelidir. İlçe Mezbahasının bakım ve onarımı yaptırılmalı, hızlı şekilde ruhsatlandırılması sağlanarak üreticilerimizin hayvanlarını sağlıklı ve kolay şekilde kestirilmesi sağlanmalıdır. Hayvan pazarının bakım ve onarımı yaptırılmalı, üreticilerimizin hayvanlarını pazara getirmesi teşvik edilmeli, pazar ortamı düzenlenerek insanlarımıza sağlıklı ve temiz bir pazar ortamı sağlanmalıdır.
ÇEVRE İLÇELERİN ÇİFTÇİLERİNİN 

 

İSKİLİP’E GELMESİ TEŞVİK EDİLMELİDİR
İlçemize yeni ve modern bir buğday pazarı oluşturulmalı, çevre ilçelerin çiftçilerinin de ilçemize gelmesi teşvik edilmelidir. Alt yapı çalışmaları devam etmeli, halkımız en iyi ve temiz şekilde yaşayabileceği bir İskilip’i haketmektedir.

 

İLÇEMİZDE SOSYAL YAŞANTININ CAZİP HALE GETİRİLMESİ ELZEM OLMUŞTUR
İlçemizin en önemli sorunlarından birinin de alışveriş veya ikamet için günübirlik Çorum’ a gidiş gelişler olduğu kanaatindeyim. Bu durumun önlenmesi için ilçemizde sosyal yaşantının cazip hale getirilmesi elzem olmuştur. İnsanlarımızın aileleriyle beraber zaman geçirebileceği sosyal alanlar tesis edilmeli, iyi ve kaliteli zaman geçirmelerine olanak sağlanmalıdır. Bununla ilgili birçok projemiz mevcut olup seçim çalışmalarımız sırasında ayrıntılı şekilde anlatılacaktır.

 

GENÇLER İÇİN YAŞAM ALANLARI OLUŞTURMALIYIZ
Gençlerimizin kaliteli zaman geçireceği alanların ve spor tesislerinin bulunmaması da ilçemizin en önemli eksikliklerinden birisidir. Stat zemininin düzeltilmesi çalışmalarına başlanacak olması sevindiricidir. Bunun yanında ilçemizde bir kapalı spor salonunun yapılması şarttır. Ayrıca spor yapan gençlerimize yemek, ulaşım gibi konularda yardımcı olmak sosyal belediyecilik anlayışının bir gereğidir. Bununla ilgili olarak spor kulüplerimize gelir getirici çalışmalarında belediye yardımcı olmalıdır.
Halkımızın Belediye Başkanlığına beni ve partimi layık görmesi durumunda gerçekleştireceğim çalışmalardan bazılarını sizlere kısaca anlatmaya çalıştım. Bunların dışında da elbette ki yapacağımız birçok çalışmalarımız olacaktır. Seçim çalışmalarımız sırasında yürüteceğimiz bütün faaliyetlerimiz konusunda halkımız en ince ayrıntısına kadar bilinçlendirilecektir.

 

ÇALMADIK KAPI ULAŞMADIK İNSAN BIRAKMAYACAĞIZ
Seçim çalışmaları süresince çalmadık kapı, ulaşılamadık insan bırakmayacağız. Bu konuda başta partili arkadaşlarım ve sizlerin yardımı benim arkamdaki en önemli güç olacaktır. Özellikle kadınlarımıza ulaşarak onların dertlerini dinleyeceğiz çözüm bulmak için elimizden geleni yapacağız.
Başbuğ Alparslan Türkeş’in “Türk Töresinin bir şartı da yüksek vazife duygusudur. Vazifeyi her ne pahasına olursa olsun yapmaktır. Diğer bir şart, toplum uğrunda her çeşit fedakârlığı yapmaktır. Millete hizmet yolunda şahsi menfaatlerden, şahsi zevklerden feragattir. Vazgeçmektir. Kişiler kendilerini millet için feda ederler. Türk Milleti’nin büyüklüğü böyle yükselecektir. Onu sizler yaşatacak, sizler yükselteceksiniz” düsturu doğrultusunda benim oyum neyi değiştirir dememeli, ünlü bir Türk deyişinde olduğu “Bir mıh bir nal kurtarır; bir nal bir at kurtarır; bir at bir er kurtarır; bir er bir cenk kurtarır; bir cenk bir vatan kurtarır” sözünden hareket ederek çalışmalarımızı yürütmeliyiz.

 

ALİ SÜLÜK KİMDİR?
1971’de İskilip’de doğdu. İlk ve ortaöğrenimimi İskilip te tamamladıktan sonra sırasıyla Ziraat Meslek Lisesini, Tokat Ziraat Fakültesini ve Tokat Fen Bilimleri Enstitüsünü bitirerek Ziraat Yüksek Mühendisi unvanını aldı.
1989 yılından beri Tarım ve Orman Bakanlığında Teknisyen, Mühendis olarak görev yaptıktan sonra İskilip İlçe Müdürlüğü görevlerini yürüttü.  

Ali Sülük evli olup  iki kızı ve bir tane oğlu var.