Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 80. yıldönümünde yurt genelinde olduğu gibi Kargı ilçesinde de özlem ve minnetle anıldı.
Kargı Kaymakamı Hasan Taş, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Kargı Cumhuriyet Savcısı Ahmet Okumuş, İlçe Jandarma Komutanı J. Tğm. Sedat Özmen, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mustafa Topal, AK Parti Kargı İlçe Başkanı Sacit Özdemir, İyi Parti Kargı İlçe Başkanı Kemal Zincirli, Atatürkçü Düşünce Derneği Kargı Şube Başkanı Hasan Çiftlik, Kargı Orman İşletme Müdürü Mustafa Bayraktar, Kargı Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Ayhan Bodur, Kargı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Burak Coşkun, Kargı Milli Eğitim Müdürü V. Mücahit Açıkbaş, Kargı TSM Başkanı Dr. Hasan Danacı, daire amirleri, kurum müdürleri, askerler, polisler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın hazır bulunduğu ilçe Hükümet Konağı bahçesindeki tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başladı.
Saat 09.05’te sirenler ile başlayan 2 dakkalık saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşımızın ardından günün önlem ve belirten konuşmalar yapıldı.
Törenin ardından Kargı ÇPL konferans salonunda 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri çerçevesinde öğrenciler tarafından düzenlenen duygu yüklü program izlendi.
Programın ardından 10 Kasım Atatürk’ü Anma konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Kargı Kaymakamı Hasan Taş, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Kargı Cumhuriyet Savcısı Ahmet Okumuş tarafından ödüller verildi.(İbrahim Efe-Kargı)

Editör: Haber Merkezi