Osmancık Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilal Çevrim ve yönetim kurulu üyeleri, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak görevinde başarılar diledi.
Yönetim kurulu üyeleri Özkan Özçelik, İlkay Yorulmaz ve Emrah Akıllı ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, cemiyet olarak bu güne kadar gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında Vali Çiftçi'ye bilgiler veren Çevrim, Prut Zaferi'nin önemli isimlerinden Baltacı Mehmet Paşa'nın hayatının anlatıldığı "Baltacı Mehmet ve Katerina Müzikali’ için Osmancık’ta bulunan tiyatro salonunun talepleri karşılamakta yetersiz kaldığını belirterek Çorum'da sahnelenmesi konusunda destek istedi.


Çevrim, yaklaşık 120 kişilik kadro tarafından, Osmanlı dönemini yansıtan kıyafetlerle ilki Bursa'da sahnelenen müzikalde Osmancık, tarihi Koyunbaba Köprüsü ve Kandiber Kalesi’nden de sıklıkla bahsedildiğini belirtti.


Osmanlı tarihine damga vurmuş Sadrazam Baltacı Mehmet Paşa'nın Yunanistan'ın Limni Adası'ndaki mezarının memleketi Osmancık'a taşınması için çalışma başlattıklarını söyleyen Çevrim, 1712 yılında Midilli Adası'na sürgün edilen Baltacı Mehmet Paşa'nın mezarının bulunduğu adada 3-4 gün boyunca incelemeler yaptığını anlattı.


Cemiyet Başkanı Bilal Çevrim, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’ye Limni Adası'ndaki incelemeleri sırasında Baltacı Mehmet Paşa'nın Osmancık'ta yaptırdığı çeşmelerin aynısının orada da var olduğunu, ancak Limni Adası'nın kalesinde yeraltı şehrine inen merdivenlerde bir takım mezar taşlarını merdiven olarak kullandıklarını anlatarak, mezarın Türkiye'ye Osmancık'a getirilmesi konusunda yaptıkları çalışmalardan bahsetti.


Vali Mustafa Çiftçi, cemiyetin konuyla ilgili yaptığı çalışmaları ilk ağızdan dinleyerek imkanlar ölçüsünde çözüm yollarının bulunması için gerekli adımların atılabileceğinin mümkün olduğunu belirtti.
Osmancık Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilal Çevrim ve yönetim kurulu üyeleri misafirperverliğinden dolayı Çorum Valisi Mustafa Çiftçi'ye teşekkür etti.
Vali Çiftçi de nazik ziyaretlerinden ve iyi dileklerinden dolayı Çevrim ve beraberindeki heyete teşekkür etti. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi