FATİH BATTAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Gümrük Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’nün Valiliklere gönderdiği genelge kapsamında Çorum Valiliği’nin emri ile Çorum’da denetim komisyonu oluşturuldu.

81 il valiliğine gönderilen genelge ile “son günlerde bazı esnaf, firma ve işletmelerin, vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik piyasa koşullarında sunulan mal ve hizmetlere fahiş fiyat uyguladığı” ve “bazı ürünleri ise stoklarında bekleterek fiyat artışına neden olduğu” belirtilerek bu uygulamalara karşı tedbir alınması istendi.

Kamu düzeni ve güvenliğin korunması, haksız rekabetin önüne geçilmesi, stokçuluğun önüne geçilmesi amacıyla gönderilen genelge kapsamında Valilik emri ile Çorum’da Ticaret İl Müdürlüğü’nde görevli Şube Müdür Vekili Durmuş Buyruk başkanlığında bir denetim komisyonu oluşturuldu. Komisyonda Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Çorum Belediyesi Zabıta, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden oluşan denetim komisyonu önceki gün Çorum’da bazı işyerlerini denetledi.

Tüm ürünleri denetleyen komisyon, özellikle vatandaşların çok tükettiği ürünlerde gereksiz yere yapılan fiyat artışlarını da kontrol ediyor. Ürünlerin depoya giriş ve çıkış faturalarının incelendiği denetimlerin devam edeceği bildirildi.