FATİH BATTAR
Çorum'da Okullar Arası Halk Oyunları İl Birinciliği müsabakaları dün gerçekleştirildi.

11 okuldan 156 sporcunun katıldığı müsabakalar Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Çorum  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Okul Sporları ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen yarışma renkli görüntülere sahne oldu.
11 okulun mücadele ettiği yarışmada öğrenciler birbirinden güzel gösteriler sunarak dereceye girmek için ter döktü. Öğrencilerin kıyasıya mücadele ettiği yarışmada jüri üyeleri derecelendirmede zorlandı.


Jüri üyeleri, yarışmaya katılan ekiplere kıyafet, müzik ve oyun kategorilerinden notlar vererek yarışmanın en iyilerini belirledi.
Minikler düzenlemesiz kategorisinde 3 okul yarışırken, yarışmada birinciliği İsmail Kakaç İlkokulu, ikinciliği Yunus Emre İlkokulu, üçüncülüğü ise Bekir Aksoy İlkokulu elde etti.


Küçükler düzenlemesiz kategorisinde sadece Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu katılırken, Yıldızlar Düzenlemesiz kategorisinde Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu birinci, Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu ikinci oldu.


Gençler Düzenlemesiz kategorisinde ise Hasan Paşa MTAL birinci olurken, ikinci Bahçelievler Anadolu Lisesi oldu. 
Küçükler Düzenlemeli kategorisinde Dumlupınar Ortaokulu, Yıldızlar Düzenlemeli de Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Gençler Düzenlemeli kategorisinde Hasan Paşa MTAL kategorilerinde tek okul olarak yarıştılar.

Yarışma sonunda dereceye giren okul ve sporculara madalya verildi.