M. BURAK YALÇIN
16-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında, önceki gün ‘Otomobilsiz Kent Günü’ etkinliği düzenlendi.
15 Temmuz Hürriyet Meydanında başlayan etkinlikte Kent Meydanına kadar yürüyüş yapılarak tekrar Saat Kulesine gelindi.

Buradaki programda masa tenisi, badminton, judo, teakwondo, karate, satranç gibi gösteri ve sportif faaliyetler yapıldı. 

Programda konuşma yapan Belediye Başkanı Zeki Gül, Avrupa Hareketlilik Programının, 2002 yılından itibaren Avrupa'da halk sağlını ve yaşam kalitesini iyileştirmenin yanı sıra, hareketlilik ve kentsel yaşam alanını etkilemeye ve geliştirmeye yönelik çalışmalar yapan ve Avrupa Birliği Parlamentosu tarafından yürütülen bir program olduğunu belirterek, “Bu yıl programa bizde Çorum Belediyesi olarak katılarak katkıda bulunmak istedik. Program, hava kirliliği gibi kentsel zorluklarla başa çıkabilmek için farkındalık oluşturma ve sağlıklı, temiz, çevreci ulaşım modlarının kullanımını teşvik etmeyi amaçlamaktadır” dedi.

Etkinliğe Belediye Başkanı Zeki Gül, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, AB Delegasyonu Michael Cat ve çok sayıda sporcu katıldı.
Etkinlikte Çorum Belediyesi Mehteran takımı da gösteri yaptı.