FATİH AKBAŞ

AK Parti Belediye Başkan Aday Tanıtım programında konuşan Çorum Belediye Başkan adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “AK Partimiz, milletinin, devletinin onurunu düşünen, buna göre hareket eden, dünya mazlumlarının sığınağı olan bir siyasi anlayışla hizmetlerine ilk günkü aşkla devam ediyor” dedi.

AK Parti’nin kuruluşundan itibaren aradan geçen 17 yıl içinde, demokratikleşmeden sağlığa, eğitimden ulaştırmaya, yerli ve milli savunmadan ekonomiye kadar, sosyal, siyasi, kültürel, ekonomik hayatımızı ilgilendiren tüm alanlarda hep birlikte önemli değişimler yaşandığını vurgulayarak sözlerine başlayan Çorum Belediye Başkan adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “AK Parti tüm şehirlerimizi, ilçelerimizi, beldelerimizi hatta köylerimizi yeniden imar ve inşa etti. Cumhuriyet tarihi boyunca eşi benzeri görülmemiş yatırımlar yapıldı.  Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’miz, tarihi ve milli hedeflerini adım adım gerçekleştiriyor.  Artık kendisine; 2023, 2053, 2071 gibi büyük devletlere yakışan, büyük milletlere yakışan yeni hedefler belirleyen bir Türkiye var.  AK Partimiz, milletinin, devletinin onurunu düşünen, buna göre hareket eden, dünya mazlumlarının sığınağı olan bir siyasi anlayışla hizmetlerine ilk günkü aşkla devam ediyor. AK Partimiz bir millet hareketi, bir millet bütünleşmesi, milletin iktidarı, milletin partisi oldu. Milletimiz yıllardır özlemini duyduğu hizmetlere, hayalini kurduğu yatırımlara AK Parti ile kavuştu” şeklinde belirtti.

YERLİ VE MİLLİ SİYASET

Milletin gücünün ulusal ve uluslararası siyasete yansıtıldığını kaydeden ve yerli ve milli bir siyasetin, Türkiye’nin siyasi anlayışı haline geldiğini ifade eden Aşgın,

“Bu yüzden milletimize, şehirlerimize, bir ve beraber yaşadığımız kardeşlerimize karşı her geçen gün artan bir sorumluluğumuz var. İnşallah bu sorumluluğu yerine getirecek yegane kadrolar yine AK Partimizin kıymetli kadroları olacaktır.  700 yıl önce Şeyh Edebali, Osman Gazi’ye “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” diyor. Bugün bu anlayışı, Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde yeniden tesis ettik.

Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle; “Hedeflerimizin çıtasını sürekli yükseltmemiz gerekiyor. En büyük yatırım gönülleri fethetmektir, gönüllere girmektir. Biz değişimin, reformun, yeniliğin partisi olarak milletimizin gönlünde yer ettik” İşte 31 Mart seçimlerinde milletimizin gönlüne bir kez daha talip olacağız.

İnandığı bir doğrunun peşinden samimiyetle koşan insanların, dünyayı değiştireceğine yürekten inanıyoruz.  Bunun yaşayan en canlı örneği, dünyaya merhameti, kararlılığı öğreten, milletine aşkla bağlı ve doğru bildiği yolda gözünü budaktan sakınmayan, “Biz bu yola kefenimizi giyip çıktık” diyen, vatan-millet sevdalısı liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

‘AK PARTİ’NİN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞININ TEMELİNDE İNSAN VE MEMLEKET SEVGİSİ VAR’

AK Parti’nin belediyecilik anlayışının temelinde insan ve memleket sevdası olduğunu belirten Aşgın, sözlerine şöyle devam etti:

Vatandaşlarının mutluluğunu, huzurunu, refahını merkeze alan bir hizmet anlayışı vardır.  AK Partimizin hizmet anlayışında bu toprakların havasına, suyuna, dağına, taşına, şehrine, kasabasına, kurduna, kuşuna hürmet vardır, sadakat vardır.

Hizmet anlayışımızda, kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, toplumun tüm kesimleriyle ortak bir akıl etrafında birleşip, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşlik bağlarımızı daha da güçlenmesine katkı sağlamak için gece gündüz çalışmak vardır.

Biliyoruz ki, birlik ve beraberliğimiz kuvvetlendikçe, aynı hedefler istikametinde yürüyen bir millet oldukça bu toprakların bereketi asla eksilmeyecek, aksine artacaktır.

‘AYDINLIK YARINLARA YÜRÜYECEĞİZ’

Birbirimize inanarak, birbirimize güvenerek, nimeti de, külfeti de kardeşçe paylaşarak aydınlık yarınlara yürüyeceğiz. Birbirimizle aynı olmak zorunda değiliz ama bir ve beraber olmak zorundayız. Doğusuyla batısıyla, genciyle yaşlısıyla, şehirlisiyle köylüsüyle hepimiz devletimizin çatısı altında aynı ideali gerçeğe dönüştürmek için çaba gösteriyoruz. Bu topraklar Mevlana’nın, Yunus Emre’nin, Hacı Bektaş-ı Veli’nin bilgeliğiyle bereketlenmiş topraklardır. Biz, AK Parti adayları olarak şehirlerimizde, ilçelerimizde milletimizin karşısına bütün samimiyetimizle, bütün yüreğimizle çıkıyoruz.  Türkiye’nin dünden bugüne hangi zorlukları aşarak geldiğinin şahitleriyiz. Bu millete de bu vatana da borcumuz var. Sorumluluğumuz var. Bu kutlu yürüyüşün neferleri olmaktan gurur duyuyorum. Bu kutlu davanın lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tensipleriyle, bu şehre Belediye Başkan Adayı olarak görevlendirildim.  Peygamber Efendimizin emirlerine, kıtalara hükmeden ecdadımızın devlet anlayışına, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonuna göre bu görevimizi ifa edeceğiz.  İnşallah ilçelerimizle, belde ve köylerimizle bir bütünlük içerisinde çalışıp, Sayın Cumhurbaşkanımızın, AK Partimizin belediyecilik anlayışına uygun şekilde gece gündüz çalışacağız. Gayret edeceğiz. Milletimize, memleketimize hizmet aşkımızı; çalışmalarımıza, projelerimize yansıtacağız.

‘ÇORUM'U GELECEĞE TAŞIYACAK PROJELERİMİZİ YAKINDA AÇIKLAYACAĞIZ’

“Akıl akıldan üstündür”, anlayışı gereğince bütün plan ve projelerimizi yaptık. Şehrimizin ihtiyaçları, halkımızın talep ve beklentileri doğrultusunda, işinin ehli, konusunda uzmanlaşmış arkadaşlarımızla birlikte hazırladığımız Çorum'u geleceğe taşıyacak projelerimizi yakında sizlerle paylaşacağız. Bütün mahallelerimize, bütün sokaklarımıza yayılan ve şehrimizi bir bütün olarak aydınlık bir geleceğe taşıyan hizmetlerle Çorum'a ve hemşehrilerimize yakışan çalışmalar yapacağız.

İnanıyorum ki tüm ilçelerimiz 31 Mart'tan sonra AK Parti belediyeciliği ile yönetilecek. AK kadrolar tarafından yönetilen tüm belediyelerde bu tarihten sonra da gönül belediyeciliğinin en güzel örnekleri sergilenecek.  Ve milletimizin dualarıyla, güçlü Çorum, güçlü Türkiye, güçlü millet olacağız.  Bu davaya gönül veren kardeşlerimizi, parti büyüklerimizi, ilçe belediye başkan adaylarımızı saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.”