RECEP MEBET

AK Parti Çorum Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Lütfi Akca, milletvekili seçilirse Çorum’un topyekün kalkınması için çalışacağını söyledi.

Hanoğlu Konağı’nda dün düzenlediği basın toplantısında Çorum için yaptığı çalışmaları ve projelerini anlatan Prof. Dr. Lütfi Akca, “Doğup büyüdüğüm bu topraklara hizmet borçluyum” dedi.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Salih Osman Fındık ve Başpınar eski Belediye Başkanı Cevdet Dağ’ın da hazır bulunduğu toplantıda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Akca, özgeçmişiyle ilgili bilgiler de verdi.

Osmancık doğumlu ve 60 yaşında olduğunu belirten Akca, alışılmış siyasetçi profilinin dışında bir insan olduğunu ifade etti.

AKCA, PROJELERİNİ ANLATTI

Bürokraside edindiği tecrübeleri Çorum ve Türkiye için hizmete dönüştürmeyi arzu ettiğini anlatan Akca, şöyle konuştu:

“Gerek akademik, gerekse bürokratik alanda üstlendiğim sorumluluğu en iyi şekilde yapma gayretiyle çalıştım. Bürokraside edindiğim tecrübe, problemlerin gerçek anlamda çözümünün altında yatan sebeplerin ortadan kaldırılmasıyla mümkün olduğunu gösterdi.

Çorum’da Katı Atık Bertaraf Tesisi’nden sulama projelerine kadar pek çok ciddi yatırımın hayata geçmesi için gayret ettim. Bu sırada Çorum’un devlet yatırımlarından ciddi alacağı olduğunu tespit ettim. AK Parti iktidarları döneminde bu hususta önemli bir gayret gördüm. Tımarlı Sulama Projesi’nin hayata geçmesi için de büyük çaba sarfettim. Bunları tek başına ben yaptım diyemem, zira ekip çalışması ve hükûmet desteği önemli. Tespit ve önerilerim doğrultusunda bu güne kadar pek çok tesis yatırımına imza attık. Şu an Çorum’da 9 baraj ve 24 gölet var. Plan ve proje aşamasında olan 35 baraj ve 5 gölet ise 5 yıl içinde tamamlanacak. Böylece Çorum’un 44 barajı ve 29 göleti olacak. Bugün 208 bin hektar araziden 87 bini yani yüzde 48’ini sulanabilir hale getirdik. Yatırımların tamamlanmasıyla birlikte sulanabilir arazi 154 bin hektara yani yüzde 74 seviyesine çıkacak. Çorum’a son 14 yılda gelen sulama yatırımlarının maliyeti 1.3 milyar TL. Çorum’da 4 yıl önce ciddi bir içmesuyu ihtiyacı tespit ettik. 2019 yılında başlanacak Koçhisar Barajı’ndan su temini projesini 2015 yılında hayata geçirmeye karar verdik. 52 kilometrelik isale hattı ve modern bir arıtma tesisinden oluşan projenin inşaasına bu yıl başlanacak. Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte Çorum’un 2050 yılına kadar su ihtiyacı kalmayacak. Çorum merkez ve ilçelerinde toplam 17 adet mesire alanını hizmete sunduk. 2 milyar 180 milyon TL’ye mâl olan Sıklık Tabiat Parkı bu alanda en büyük projelerimizden.

‘YARIM YAMALAK ÇÖZÜMLERLE BU İŞ OLMAZ’

Ülkemizin içinde bulunduğu konjonktür, siyasi riskler ve tehditlere karşı daha güçlü bir yönetimi zorunlu kılıyordu. Bu gerekçelerle erken seçim kararı alındı. Bu süreçte Başbakanımızla istişare edip izin alarak milletvekilliği görevine talip oldum. Gayem, ülkeme ve memleketimize hizmet etmek. Güçlü hükûmet ve güçlü Meclis’e geçmişten daha çok ihtiyaç var. Yeni yönetim sistemi de bu dönemde şekillenecek. Cumhurbaşkanımız çok rahatlıkla bu seçimi kazanacak görünüyor. Ancak O’nun bu seçimi kazanması yetmiyor. Çok güçlü bir Meclis’e de ihtiyaç var. Bu yüzden milletvekili seçimleri de büyük önem taşıyor. İstikrarlı bir yönetim ve sürdürülebilir gelişme için bu gerekli.

Doğduğum topraklara hizmet için aday oldum. Bu güne kadar yaptığım hizmetlerin ve hazırladığım projelerin takibi gerekiyor. O nedenle milletvekili olarak bu projeleri hayat bulmasını çok önemsiyorum. Öte yandan sadece su ve ormanla uğraşmayacağım. Çorum’un topyekün kalkınması için gelişim önündeki engellerin kaldırılması gerekiyor. Çorum’un daha fazla büyümesi, Anadolu kaplanlarının önündeki engellerin kaldırılması, göç veren değil göç alan bir il, sanayi, tarım ve turizmin gelişmesi, sözün özü Çorum’un topyekün kalkınması için çalışacağım. Bu hususta hizmete talibim.

Turizm alanında gördüğüm kadarıyla yarım yamalak çözümler beklenen gelişmeyi engelliyor. Sanayide markalaşma için de ciddi planlamalar yapılmalı. Türkiye’nin 11. Kalınma Planı hazırlanıyor. Bu plana Çorum’un talepleri ne kadar girerse önümüzdeki 5 yılda şehrimiz o kadar gelişir. Tecrübemle bu talepleri oraya yansıtmayı hedefliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerin hayırlara vesile olmasını diliyor, aday adayı olan tüm arkadaşları tebrik ederek başarılar diliyorum.”

‘ÇORUM’UN İYİ BİR KALKINMA PLANINA İHTİYACI VAR’

2011 yılında da milletvekilliği teklifi aldığını dile getiren Akca, bilim insanı ve mühendis olmasının yanında bürokrasiyi de yakından tanıdığını anlatan Prof. Dr. Akca, “Hizmet nutukla olmaz” diyerek siyasete bakış açısını ortaya koydu.

Çorum Valiliği tarafından hazırlanan Stratejik Eylem Planı’nı incelediğini belirten Akca, yereldeki çalışmaları içine aldığını gözlemdiği planda hükûmetten beklentilerin yer almadığına işaret etti.

Çorum’un iyi hazırlanmış bir stratejik plana ihtiyacı olduğunun altını çizen Akca, bunun toplumun tüm kesimlerinin katılımıyla hazırlanarak ivedilikle hayata geçirilmesinin verimli sonuçlar doğuracağını sözlerine ekledi.