Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorum İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Alparslan Türkeş’in vefatının 21.yıldönümü sebebiyle basın açıklaması yayımladı.

Açıklamasına, “Başbuğ Alparslan Türkeş’in 4 Nisan 1997 tarihinde vefatının üzerinden seneler geçmesine rağmen kendisine karşı beslediğimiz sevgi hiç azalmamıştır. Ona ve ülkülerine bağlılığımız ve sadakatimiz hiç eksilmemiştir. Milliyetçi-Ülkücü Hareket olarak onu anarken,   bir kez daha eşsiz hatıralarıyla dolup taşmaktayız” diyerek başlayan MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, “Alparslan Türkeş 80 yıllık hayatının hemen hemen tamamını ülkülerine vakfetmiş bir şuur, gönül ve dava insanıydı. Attığı her adımı milletimizin yararına, söylediği her sözü vatan lehinedir. İdealleriyle yoğurduğu, inançlarıyla güçlendirdiği akli ve kalbi vasıflarını Türklüğe hizmet aşkıyla tutuşturmuş, milletin geleceğiyle buluşturmuş ve İslam’ın mübarek amaçlarıyla birleştirmiştir. O, bir siyasal hareketin mimarı olmasının yanı sıra, yüksek ahlâkın, sağlam karakterin, sarsılmaz inancın ve ufuk ötesini gören milli bir öngörünün de temsilcisi olmuştur. O’nun tavizsiz, milli, donanımlı, sağlam ve tutarlı siyaseti, Türkiye’nin geleceği ve Türk milletinin için ümit kaynağı olmuştur” ifadelerini kullandı.

Alparslan Türkeş’in, ülküleriyle Türk milletinin önüne düştüğünü ve ülkücülüğüyle Türk tarihinde sönmeyecek bir kıvılcım çaktığını dile getiren Aras, “Allah’a olan inancın, devlete olan bağlılığın, millete olan sadakatin birbiriyle çatışmadan, uyum içinde nasıl bir arada bulunacağını kendi yaşantısı ve koyduğu ilkeleri ile herkese göstermiştir. Hayatında asla yılgınlığa prim vermemiş, fırtınalı geçen hayatı süresince, nefesi yetmeyenlerin düştüğü yerde ve zamanda, o kalkıp dimdik ve tek başına yürüyebilecek cesaret örneği haline gelmiştir. “Fikir, iman, ülkü aşkı. İnsanları güçlü yapan bunlardır.” diyerek, inancın, iddianın ve manevi bağlanışın, karşılaşılan sorunları bertaraf etmede en etkili yol olduğunu göstermiştir. Alparslan Türkeş hainlerin, ahlakı ve niyeti bozukların, millet düşmanlarının, Türkiye’yi yabancı ideolojilere teslim etmeyi aklından geçirenlerin karşısında olmuş; bölücülüğe ve bozgunculuğa sonuna kadar karşı çıkmıştır. Millet ve devlet bekasının vazgeçilmezliği onun fikir ve yaşamında hep ilk sırada yer almıştır. Onun en önemli yönü, milliyetçiliği kuvveden fiile, tasavvurdan harekete geçirmeyi başarmış olmasında yatmaktadır. Başbuğ’un iki büyük eseri vardır. Bunlardan birincisi Türk siyasi hayatında milliyetçiliğin yegâne siyasi gücü olan Milliyetçi Hareket Partisi’dir. İkincisi ise üzerine titreği, büyük umutlar beslediği ve geleceği emanet ettiği Ülkücü Türk gençliğidir. Bu iki anıt eser, milliyetçileri ve ülkücüleri, toplumun sıradan bir ferdi olmaktan çıkarmış, onları bir kimliğe, bir aidiyete, bir davaya ve bir sevdaya yönelterek milli ve tarihi sorumlulukla donatmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi, onunla başlayan süreçte güvenirliğin, itibarın, olgunluğun, ilkeli tutumun, dürüstlüğün, namusun bir timsali olmuş ve bu şekilde kabul görmüştür. Ülkücü Gençlik ise, şahadetin, vefanın, iradenin, inancın ve özgüvenin milliyetçilikle kavuşma noktası olmuş; yüzbinlerce Türk genci, milletine bağlılığın ve hizmetin ilk heyecanını Ülkü Ocaklarında yaşamıştır. 1944 yılının baskı ve zulümlerinden, 1997 yılının Nisanına kadar uzanan muhteşem milliyetçilik mücadelesi, hayatını ülkesine ve milletine adamışlığın en mümtaz örneklerini oluşturmuştur. İçinde yaşadığımız günler, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in, Türk milliyetçilerine gösterdiği istikametin ne kadar doğru ve isabetli olduğunu bir kez daha ispatlamıştır” dedi.

Aras açıklamasında şu ifadeleri kullandı:“Yıllardır yapılan karşı propaganda ve yıkıcı müdahalelere rağmen, aziz milletimizin nezdinde Türk milliyetçiliği yeniden yer bulmaya başlamış ve Milliyetçi Hareket’in haklılığı gün geçtikçe daha fazla kabul görmüştür. Türkiye’ye sahip çıkmanın, Türk milletini yükseltmenin çaresi Türk milliyetçiliği, karşı karşıya kaldığımız güçlükleri yenecek ve ezecek siyasal adres ise Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Milliyetçi Hareket Partisi, şimdiki Lideri Devlet Bahçeli’yle, merhum Alparslan Türkeş'ten devraldığı seviyeli, ilkeli, tutarlı siyaseti ile Türkiye'mizi, 21. yüzyılda lider ülke olma hedefine inşallah ulaştıracak ve Türk milletinin önündeki tüm engelleri yıkacaktır. Bu vesile ile kalplerimizdeki yeri, gönlümüzdeki zirvesi hiç değişmeyecek olan merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'i ve aziz ülkü şehitlerini saygı, sevgi ve rahmetle yâd ediyorum. Merhum liderimizin kabrinin nur, mekânının Cennet olmasını Cenâb-ı Allah'tan diliyorum. Ruhu şad olsun.”

Editör: Haber Merkezi