M. BURAK YALÇIN

MHP Milletvekili Adayı Mehmet Akif Aras, anketlerde kasıtlı olarak MHP’nin oyunun çok düşük gösterildiğini belirterek, anketçilerle 24 Haziran akşamı hesaplaşacaklarını ifade etti.

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Milletvekili Adayları Mehmet Akif Aras ile Alparslan Karapıçak basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldiler.

Dün İnci Restoran’da gerçekleşen programda MHP Milletvekili Adayı Mehmet Akif Aras ile Alparslan Karapıçak yaklaşan seçimle ilgili açıklamalarda bulundular.

KARAPIÇAK: ÇORUMLU VEKİLLER ÇORUMLA İLGİLENMİYOR

MHP Milletvekili Adayı Alparslan Karapıçak, Çorum milletvekillerinin Çorumla ilgilenmediğini belirterek, “Çorumlunun hakkını mecliste savunmak için, devletin Çorum’a vereceği yatırımlara sahip çıkmak için gönderildiniz siz oraya. Havaalanımızın projesi uçtu, sessiz kaldılar. Polis okulumuzun temeli atıldı, sessiz kaldılar. Organize Sanayimizin teşvikleri komşu illere gitti, sessiz kaldılar” dedi.

KADEŞ YOLU PROJESİNİ ANLATTI

Hazırladığı ‘Kadeş Yolu Projesi’ni de tanıtan Alparslan Karapıçak, Çorum’un turizm alanında hak ettiği yere taşımayı hedeflediğini anlattı. Boğazkale ile Yozgat arasındaki kıvrımlı dağ yolu yerine Ulaştırma ve Turizm Bakanlıkları’nın desteğiyle duble yol yapmayı plandığını belirten Karapıçak, Kadeş Yolu adlı proje ile iki nokta arasındaki ulaşım süresinin 10 dakikaya düşeceğini kaydetti.

‘HATTUŞA, BÖLGE TURİZM PAKETİNE DAHİL OLACAK’

Kadeş Yolu’nun hayata geçmesiyle Hattuşa’nın Ürgüp-Göreme-Avanos’un içinde yer aldığı Kapadokya Bölgesi turizm paketine dahil olacağını vurgulayan Karapıçak, proje sayesinde Çorum’da 5 yılda 5 milyon yerli ve yabancı turist ağırlamayı taahhüt etti.

Karapıçak, turizmde, tuğla ve kiremit sektöründe, otomotiv sanayinde ve tarımda Çorum’u marka kent yapma iddiası olduğunu da sözlerine ekledi.

ARAS: SEÇİM BEYANNAMEMİZİ VATANDAŞLARA TEK TEK ANLATTIK

MHP Milletvekili Adayı Mehmet Akif Aras ile ise seçim çalışmaları sürecinde MHP’nin seçim beyannamesini vatandaşlara tek tek anlattıklarını belirterek, “Bunlar toplumun ihtiyaçları doğrultusunda yapılıyor. Toplumumuzun ihtiyaçlarını karşılamak için taahhütte bulunuyoruz. 62 maddeden oluşan kamu çalışanlarından tutun emeklilere, engellilere, şehitlerimize kadar toplumun bütün kesimlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak kadar bir beyanname hazırladık.  Bunu da vatandaşlarımıza tek tek anlattık” diye konuştu.

‘HALKIMIZ MHP’YE BÜYÜK TEVECCÜH GÖSTERİYOR’

Seçim çalışmalarında vatandaşların MHP ve Devlet Bahçeli’ye büyük teveccüh gösterdiklerini ve desteklediklerini gözlemlediklerini Mehmet Akif Aras, şunları söyledi: “Cumhur ittifakının vatandaşta karşılık duymasından dolayı mutluyuz. Çünkü 15 Temmuz direnişi ve 7 Ağustos’ta ortaya konan birlik ruhunun siyaset kurumunu gerekirse ittifak yapmaya, milli kararlar almaya ittiğini düşündüğümüzde Cumhur ittifakını millete anlattığımızda ciddi destek gördüğünü gördük. İzlediğimiz politikaların vatandaşta ciddi karşılık bulduğunu gördük. İnşallah Cumhur ittifakı Türkiye’de çoğunluğu sağlayacaktır.”

‘ÇORUMLULAR, SİYASET KURUMUNDAN DAHA FAZLA BEKLENTİ İÇERİSİNDE’

Aras, çalışmalarda vatandaşların kendilerine Çorumlu siyasilerden fazla memnun olmadıklarını da söylediklerini dile getirerek, “Çorum’un şehir olarak çok daha kalkınmış, gelişmiş ve yaşanabilir bir Çorum olmasını istediklerini söylediler. Çorum’da vatandaşlar siyaset kurumundan daha fazla beklenti içerisindeler. Vatandaşların milletvekili olan arkadaşlardan beklentileri Çorum’a devlet desteğini sağlamaları ve Çorum’a büyük yatırımlar gelmesi. Biz devletten, hükümetten bi rşeyler alabilmek için Çorum’a havaalanını getirebilmek için bir siyasi parti, milletvekili olarak değil Çorum’da bütün dinamiklerin harekete geçmesinden yanayız. Şehir olarak dayanışma içerisinde olmalıyız. Çorum’un kalkınmasına, gelişmesine gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.

‘ANKETLERLE MHP’NİN ÇIKIŞINI ENGELLEMEK DÜŞÜNCESİNDELER’

Anketçilerin MHP’yi çok düşük oranda gösterdiklerine de değinen Aras, “Yüzde 4’lerde gösteriyorlar. Bizim vatandaşlarla bir araya geldiğimizde gördüğümüz ile bu anketler arasında dağlar kadar fark var. Bu çalışmalarla MHP’ye olan teveccühü azaltacaklarını düşünüyorlar, MHP’nin çıkışını engellemek düşüncesindeler.  Anketçilerle 24 Haziran akşamı hesaplaşacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi