Milliyetçi Hareket Partisi Çorum Milletvekili Adayı Mehmet Akif Aras, esnafı yok etme noktasına getiren Alışveriş Merkezleri ve zincir marketler ile ilgili olarak düzenlemeler getirip, AVM yasasını yeniden düzenleyeceklerini söyledi.

24 Haziran seçimleriyle ilgili hazırlıklarını sürdüren Aras, beraberinde parti yöneticileri olduğu halde Uğur Mumcu Caddesi’nde bulunan esnafları ziyaret etti. Cadde üzerinde bulunan esnaflarla görüşen ve partisine 24 Haziran seçimlerinde destek isteyen MHP Adayı Aras, esnafların taleplerini de dinledi.

Esnaflardan gelen sorular üzerine partisinin seçim beyannamesinde yer alan esnafı rahatlatacak ve bir çok sorununu ortadan kaldıracak projeleri anlatan Aras, başta esnaf ve küçük işletmeler olmak üzere toplumun tüm kesimini kredi ve kredi kartı borçları ve yüksek faiz sarmalının neden olduğu yoksulluk tuzağından kurtarılacağını dile getirdi. Ekonominin ihtiyacı olan alanlarda yapısal reformların hızla gerçekleştirileceğini kaydeden Aras, esnafın vergi ve prim yükünün hafifletileceğini vurguladı.

Özellikle de küçük ve orta ölçekli işletmelerin adeta belini büken ve yok etmeye başlayan AVM ile zincir marketlerle ilgili tedbirlerin alınacağını ve AVM yasasının yeniden düzenleneceğini anlatan Aras, esnaf ve sanatkarların geçmiş hizmetlerine borçlan hakkının da tanınacağını dile getirdi.          (Haber Merkezi)