FATİH BATTAR

Hürriyet Meydanı’nda düzenlenen Ahilik Haftası kutlamalarında CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ile Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın arasında ‘Atatürk’ polemiği yaşandı.

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın konuşmasında Atatürk’e yer vermemesini tasvip etmediğini belirterek; “Tarihimize baktığımızda yaklaşık 1000 yılı aşkın bir süredir son vatanımızda Anadolu’dayız. Bu vatanı vatan yapan bize 1071’de Alparslan’dır. İstanbul’u fetheden Fatih’lerdir ama ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ diyen, ‘Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh Misak-ı Milli sınırları içerisindeki tüm Anadolu’dur’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk de vardır bu topraklarda yetişmiş. Toplumsal birliğimiz ve dayanışmamızın devamı için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmadan bir tören yapılmasını doğru bulmuyorum. Sayın belediye başkanıma da anmamasından dolayı yaptığı hareketi tasvip etmiyorum.” dedi

'ATATÜRK'ÜN ARKASINA SIĞINARAK SİYASET YAPMAYA GEREK YOK'

Bunun üzerine CHP Milletvekili Tufan Köse ve AK Parti Milletvekili Erol Kavuncu’nun elinden plaketini alan Belediye Başkanı Halil ibrahim Aşgın da Tufan Köse’ye yanıt vererek; “Kınıyorum ifadesi doğru bir ifade değil. Bizim Atatürk’e saygımızı herkes bilir. Onun Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olduğunu herkes bilir. Bura siyaset yeri değil. Esnaf teşkilatını kutlama yeridir. Bu anlamda vekilimin bu düşüncelerine katılmıyorum. Atatürk’ün arkasına sığınarak siyaset yapmaya gerek yok.” ifadelerini kullandı.