HABER/YORUM EROL TAŞKAN
Ankara'nın en önemli ilçelerinden birisi olan Altındağ'da AK Parti Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere katılan hemşehrimiz Doç. Dr. Asım Balcı'nın seçim çalışmalarını takip ettik. 

Bir gün boyunca gerçekleştirilen çalışmaların tümünde, Asım Balcı'ya gösterilen ilgi ve sevgi selinin yakın şahidi olduk. 
Aslında gidip görmeden bile, şahit olacağım bu sevgi selini tahmin edebiliyordum ancak görüp şahit olduktan sonra, bir kez daha hatta binlerce kez daha Asım Balcı ile tanışık olduğuma, arkadaş olduğuma, hemşehri ve kardeş olduğuma şükrettim. 

1980 yılında heyecanla adım attığımız İmam Hatip Lisesi orta kısmının birinci sınıfında tanıdığım kardeşim Asım Balcı, o gün de sağlam karakteri, aldığı vazifeyi bi-hakkın yerine getirişi, samimiyeti ve çalışkanlığı ile herkesin gönlündeydi, bugün de aynı çizgisini devam ettiriyor. 

Hani derler ya bir insan 7'sin de neyse 70'inde de aynıdır diye. İyilik, samimiyet, çalışkanlık ve mütevazilik hiç değişmeden devam ediyor Maşallah. 

Ankara'da çok kıymetli görevlerde bulunan değerli kardeşim Asım Balcı, şimdi bahsedeceklerimin ulu orta söylenmesini pek tasvip etmese de, ben onun anlaşıyına sığınarak buradan bir kaç kelimeyle ifade etmek istiyorum; "Hastalık, mağduriyet, engellilik başta olmak üzere, tanıyalım ya da tanımayalım her kimin bir derdi olur da çözüm gerekirse, elimizden geleni yapacağımızı unutma, sana vebal atıyorum ki, 24 saatin hangi vaktinde olursa olsun, bizi haberdar et, dua alalım, bir dertlinin derdine merhem olalım." işte bu sözlerle bana attığı vebali ben de gücüm yettiğince yerine getirdim Kimi zaman gecenin bir yarısı, kimi zaman sabaha karşı ilettim bu gibi meseleleri. Ve Allah şahittir ki, hiç birisi sonuçsuz kalmadı ve çok şükür bizim de duadan nasiplenmemizin vesilesi oldu.
Gün boyu yapılan ziyaretlerde de bir kez daha o engin gönlündeki mütevaziliğin, insan sevgisinin ve samimiyetinin şahidi olduk. 

Ve bunun da Altındağlılar tarafından çok iyi bilinip, karşılık bulduğunu, muhabbet ve sevgiyle karşılandığını gözlerimizle gördük. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel ekibi içerisinde yıldız gibi parlayan ve bizzat O'nun tarafından Altındağ için vazifelendirilen kardeşimiz, gece gündüz çalışıyor. 

Sohbet edip hasret gidermenin de vaktini bulduk bu ziyarette. Makam için değil, dua için yola çıkan tüm gönül erlerini, Asım Balcı kardeşimin şahsında hürmetle selamlıyorum. Allah sayılarını artırsın.

Çorum'a da çok çok selam gönderdi, dua istedi. Kazanacağından zaten emindik ama görüp şahit olduktan sonra gözümüz arkada kalmadı çok şükür.
Yıllarca başarısı ve adamlığı ile bizleri gururlandıran Asım Balcı kardeşimize hem müteşekkiriz hem de duacıyız inşallah.

Editör: Haber Merkezi