FATİH AKBAŞ

AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle kahvaltıda basın mensuplarıyla biraraya geldi.

İkinci Bahar Lokantasında gerçekleştirilen programda konuşan Çorum Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, basının ülkenin gözü kulağı olduğunu belirterek, “Basın demokrasinin güvencesidir. Yasama, yürütme ve yargının ardından basın dördüncü kuvvet haline geldi. Basın eleştirmiyorsa işini doğru yapmıyordur. Yeter ki hakaret etmesin iftira atmasın. Çorum basını da çok güçlü konumda ve bununla da gurur duyuyoruz” dedi.

‘BASIN EMEKÇİLERİNİN SORUNLARINI BİLİYORUZ’

Çorum’da 3 gazete, 15’e yakın internet haber sitesi ve 2 tanede televizyon kanalı olduğunu dile getiren Aşgın, “Çorum basın camiasının gücünü yakından bilen birisiyim. Bugüne kadar görev yaptığım, gönüllüsü olduğum sivil toplum kuruluşlarında basınla, basın mensuplarımızla sürekli irtibatta olduk. Bu süre içerisinde gördüm ki; Çorum’da da basınımızın önemli etkisi ve gücü var.

Biz de Çorum’da basın emekçilerinin sorunlarını, karşı karşıya kaldığı meseleleri biliyoruz.  Bu alanda çalışan arkadaşlarımızın daha nitelikli, daha kaliteli, daha güvenilir, daha özgür haber yapabilmeleri için cemiyetlerimizle birlikte çalışacağımızı bilmenizi isterim. İnşallah bu işi hakkıyla yapan kardeşlerimizle, sizlerle sürekli istişare içinde olacağız. Ben tekrar davetimize icabet ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. 10 Ocak Gazeteciler Gününüzü tebrik ediyorum” diye belirtti.

Programa Valilik Basın ve Hakla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik, Basın İlan Kurumu Çorum Şube Müdürü Osman Bolluk, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Bülent Özkaleli, Çorum Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı Birkan Demirci, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Fatih Temur, İl Kadın Kolları Başkan Vekili Semra Akyüz Özdağ ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

Editör: Haber Merkezi