Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Kemal Kurt, pazarcı esnafını ziyaret ederek bol ve bereketli kazançlar temennisinde bulundu.
Yapılan açıklamaya göre, sabahın erken saatlerinde ziyaret ettiği Çarşamba Pazarında vatandaşlar ve esnafların yoğun ilgisiyle karşılaşan Saadet Belediye Başkan Adayı Kemal Kurt, tarımda yanlış politikalar uygulandığını söyledi.


Tarım ülkesi olan Türkiye’nin dışa bağımlı hale getirildiğini vurgulayan Kurt, şunları söyledi: “Tarımda ‘kendine yeterli’ az sayıda ülkeden biri olmakla övünülürken emperyalist metropollere muhtaç hale gelindi. Tütünde üretim ve kalite yönünden ilk sırada yer alınmasına karşın Afrika ülkelerinden bile tütün ithal ediliyor. Tahıl ambarı olmakla övünülürken buğday ithal eder duruma gelindi. Yeşil mercimeği dünyaya tanıtan ülke iken şimdi Kanada'dan ithal ediliyor. Bir zamanlar halkın temel gıda olan kuru fasulye Arjantin ve İspanya'dan ithal ediliyor. Bir zamanlar et ihraç ederken şimdi Sırbistan’dan, Bulgaristan’dan, Rusya’dan et ithal eder olduk. Bu tablo tam anlamıyla bir tarımsal çöküşü ortaya koymuyor mu?


Tarımı mahveden, çiftçiye ayrılması gereken payın ancak 3'de 1'ni veren iktidar, tarım iflas edip, bütün ürünlere zam gelince 2 büyükşehirde tanzim satış noktaları kurdu! Yıllarca tüp ve gaz kuyruklarını anlatarak oy toplayan iktidar bugün bu milleti sebze ve meyve kuyruklarına mahkum etti.”

(Haber Merkezi)