FATİH BATTAR
AK Parti Gençlik Kolları Mart ayı İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çanakkale ruhunun Afrin’de devam ettiğini belirterek, “Türkiye’de Ömer Halisdemir gibi, Fethi Sekin gibi vatanı için canını seve seve vermeye hazır milyonlarca insan var. Türkiye’ye kumpas kuran herkes bilmelidir ki Türk milletinde er tükenmez.” dedi


Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya AK PARTİ Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Temür ve gençlik kolları üyeleri katıldı.


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın devamında 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin anlatıldığı sinevizyon gösterisi büyük beğeni topladı.
Programın açılış konuşmasını yapan Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temür, gençlik olarak çok çalışacaklarının sözünü verdi.


Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar da kendisinin de gençlik kollarında görev yaptığını hatırlatarak, Gençlik Kolları’nda görev aldığı yıllardaki hazmı şimdi alamadığını söyledi.
Erhan Akar’dan sonra kürsüye gelen AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, gençlere seslenerek, gençlerin Eski Türkiye’yi iyi okuması gerektiğini söyledi.


Türkiye’de 1960-2001 yılları arasında 41 yılda 36 hükümet değiştiğini ve hükümetlerin ortalama ömürlerinin 1 yılı bile geçmediğini dile getiren Ceylan, AK Parti ile Türkiye’nin 15 yılda istikrara kavuştuğunu söyledi. AK Parti’den önceki eski Türkiye’de AB’nin, ABD’nin istediğinin olduğunu kaydeden Ceylan, AK Parti ile milletin dediğinin olduğunu söyledi.


Konuşmasında gençlere tavsiyelerde bulunan Ceylan, ülke gündemin kopuk gençlik olmaması gerektiğini ifade etti. 


Ceylan; “Geleceği sizler inşa edeceksiniz. Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği hedefler var. 2023, 2053 ve 2071. 2053’lerde belki bizler olmayacağız ama o zamanın yöneticileri gençler olacak. İçinizden belediye başkanları, il başkanları, milletvekilleri çıkacak. Gündemden kopmayın, takip edin. Siyaseti seviyorsanız, her gün en az bir defa siteleri ve gazeteleri okuyarak gündemin takibinde kalın.” diye konuştu


Konuşmasında Afrin operasyonuna da değinen Ceylan; “Böyle bir millet dünyada yok. Öyle bir milletiz ki savaşa düğüne gider gibi gidiyoruz. Onun için bu ülkeyi bölemeyecekler, bizi birbirimize düşüremeyecekler, bu bayrağı indiremeyecekler, ezanları susturamayacaklar. Biz Suriye’ye bir başka ülkenin toprağını işgal etmek için girmedik. Biz Suriye’ye o topraklarda terörzmi silip, gerçek sahiplerine vermek için girdik. Fırat Kalkanı ve Afrin operasyonu ile birlikte 500 bin Suriye’li kendi topraklarında yaşamaya devam edecek.” ifadelerini kullandı. 


AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise Çanakkale ruhunun Afrin’de devam ettiğini söyledi. Türkiye’de şu anda şehit olmaya hazır 80 milyon insan olduğunu belirten Uslu; “Türkiye’de 80 milyonun kalbi Afrin’de mücadele eden Mehmetçik ile beraber. Dünya bilsin ki Türkiye’de Ömer Halisdemir gibi, Fethi Sekin gibi vatanı için canını seve seve vermeye hazır milyonlarca insan var. Türkiye’ye kumpas kuran herkes bilmelidir ki Türk milletinde er tükenmez.” şeklinde konuştu


Son olarak bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ,  “Gerek askerimizin gerekse vatandaşlarımızın yanında yer alarak aydınlık yarınlarımıza doğru omuz omuza yol yürümeye devam edeceğiz. Sizler, 2023’ün, 2051’in ve 2071’in gençlerisiniz. Rabbim yürüdüğümüz bu kutlu yolda liderimizin ve milletimizin yardımcısı olsun.” dedi


Türk gençliğinin herşeyi hak ettiğini belirten Karadağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençliğe verdiği öneme dikkat çekerek; “Cumhurbaşkanımız gençliğine en çok değer veren liderdir. Ona ne kadar güzel söz söylesek azdır. Allah başımızdan eksik etmesin. İşte geleceğimizin teminatı gençlerimiz burada hepinize teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız, Milletvekili seçilme yaşı 30 yaş değil 25 yaşında seçilmelidir dedi 25 indirdi. Bununla da yetinmedi 16 Nisan referandumunda seçilme yaşını 18 indirdi. Gençlerine değer ve önem veren liderin adı Erdoğan’dır.” diye konuştu.


Konuşmasında ayrıca Afrin operasyonuna destek için Perşembe günü yeniden Kilis’e gideceklerini açıklayan Karadağ; “İnşallah yaptığımız organizeli çalışmalarla ilimizden ve ilçelerimizden toplanan dayanıklı tüketim malları önümüzdeki Perşembe gecesi yola çıkarak mübarek Cuma günü yine teşkilatlarımızla Kilis’e götüreceğiz.” dedi

Editör: Haber Merkezi