AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan,  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi'ni ziyaret etti.

AK Parti İl Başkan Yarımcısı ve SKM Başkanı Eyüp Arslan ile AK Parti İl Başkan Yardımcısı Elvan Zorlu'nun da eşlik ettiği ziyarette Milletvekili Ceylan, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı Dede Nurettin Aksoy ile bir süre görüştü.

Yapılan açıklamaya göre, mahalle muhtarları, bazı sivil toplum kuruluşu başkanları, iş adamlarının da hazır bulunduğu görüşmede Nurettin Aksoy, Aleviler’in yaşadığı sorunlar ve talepleri hakkında bilgiler verdi.

Milletvekili Ceylan, Türkiye'nin Alevi'si, Sünni'si, Kürt'ü, Çerkez'i, Laz'ı ile bir bütün olduğunu ifade ederek, "Hep birlikte yıllarca omuz omuza, gönül gönüle yaşadık ve yaşamaya da devam edeceğiz. Aramızı bozmak isteyen fitnelere fırsat vermeyeceğiz. Hizmetlerimiz de hiçbir zaman ayrım yapmadık ve yapmayacağız da. Türkiye hepimizin Türkiye'sidir" dedi.

Geleneksel irfan merkezleri ve cemevlerine hukuki statü tanınacağını ifade eden Ceylan, "Cemevleri, eğitim sisteminde sağlıklı bilgilendirme, üniversitelerde araştırma ve uygulama merkezleri oluşturma gibi çeşitli konularda Alevi kanaat önderleri ile diyalog içinde demokratik uzlaşı temelinde gerekli adımlar atılacak. Bu noktada, geleneksel irfan merkezleri ve Cem evlerine hukuki statü tanınacak" diye konuştu. Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Nurettin Aksoy ise 24 Haziran seçimlerinde Milletvekili Ceylan'a başarılar diledi. (Haber Merkezi)