EROL TAŞKAN
CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, AK Parti’ yi tehdit siyaseti yapmakla suçladığı açıklamasında, “CHP ya da MHP kazanırsa, ülkemiz mi batacak?” dedi.
Millet İttifakı olarak, Türkiye genelinde AKP ve MHP’ye kaybettireceğiz söylemlerinin aksine, Çorum CHP’den yapılan açıklamada MHP’nin kazanmasına olumlu bakıldığı yönünde izlenim görüldü.

AK Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın sözlerine vurgu yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı, “Ne yani Çorum Belediyesi’ni CHP ya da MHP kazanırsa ülkemiz mi batacak? Bunların tek amacı var o da rant ve saltanatlarının devamını sürdürmektir. Bunların bir başka amacı da kendilerinden sonra gelecek başka bir yönetime hesap vermemek. Bu yüzden olayı saptırarak oy devşirmenin hesabı içindeler. Buradan üzülerek söylüyorum tehditle, iftirayla bir yere varamazsınız. Çorumlu vatandaşlar bu oyuna gelmez. Artık eski siyaset anlayışı sona erdi. ‘CHP kazanırsa vatan elden gider’ de ne demek oluyor. Vatan sadece AK Parti’nin tekelinde değil. Bu vatan hepimizin ve vatanımız için canımızı vermeye her zaman hazırız. 
Belediyeyi CHP alırsa kirli çamaşırlarınızın ortaya serileceğinden korkuyorsunuz. Korkunun ecele faydası yok. CHP’li belediyelerle yönetilen şehirlerde huzur var, sevgi var, kardeşlik var. Kardeşlikten, birlikten ve beraberlikten bu ülkeye zarar gelmez. Allah tüm vatandaşlarımızı sizin gibi ortaya fitne atanlardan korusun. 

CHP’liler olarak ülkenin ortak değerlerine sımsıkı bağlıyız. İnsanları kamplaştırmaktan öte beraber yaşama kültürüne, adalete, özgürlüğe, eşitliğe sımsıkı bağlıyız. Bizim bunların dışında bir düşüncemiz ve kampımız yok. CHP olarak tüm vatandaşlarımızı kucaklıyoruz. Çorum halkımız 31 Mart yerel seçimlerinde sandığa giderek özgür bir şekilde seçimini yapsınlar. Çıkan her sonuca razıyız.”

Editör: Haber Merkezi