Cumhuriyet Halk Partisi, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler konusunda genelge gönderdi.  Bu genelgeye göre, milletvekilleri, belediye başkanları adaylık için istifa etmeleri zorunlu olmayacak.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel seçimler hakkında gönderdiği genelgede, yerel yönetimler seçimine etkin ve verimli şekilde hazırlanmak için, büyükşehir belediye başkanlıkları, il-ilçe ve belde belediye başkanlıkları, belediye ve il genel meclisi üyelikleri için aday belirleme hazırlıklarının, Yüksek Seçim Kurulu'nun yayınlayacağı seçim takvimi beklenilmeden başlatılacağı bildirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden yerel seçimlerde aday adayı olmak isteyenlerin, başvurularını 19 Ekim 2018 tarihine kadar yapabileceklerini belirten CHP Çorum İl Başkanı Eray Tüfekçi, “Aday adayı olmak isteyen il, ilçe ve belde başkanları ile yönetim kurulu üyeleri 1 Ekim 2018 ile 12 Ekim 2018 saat 17.00 arasında görevlerinden istifa etmeleri gerekecek. Milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve muhtarların adaylık için istifa etmeleri ise zorunlu değildir.

İstifa dilekçelerini belde başkanı ve ilçe başkanlığına, ilçe başkanı ve yöneticileri il başkanlığına, il başkanı ve yöneticileri ise genel merkeze bildirmek zorundadır.” dedi.