RECEP MEBET

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorum Milletvekili Adayı Alparslan Karapıçak, “Hazırladığım projelerle Çorum’u marka kent yapma konusunda kararlıyım” dedi.

Beraberindeki heyetle dün gazetemizi ziyaret eden Alparslan Karapıçak, turizmden sanayiye, kültürden spora kadar farklı alanlardaki projelerini anlattı.

Genel Yayın Yönetmenimiz Erol Taşkan’ın ev sahipliğindeki ziyarete işadamları Agah Karapıçak, Reşit Büzkaya ve Mustafa Özelçi de katıldı.

Ziyarette konuşan MHP Milletvekili Adayı Karapıçak, 24 Haziran seçimleri için sahada aktif bir şekilde çalıştığını söyledi.

‘KADEŞ YOLU İLE ÇORUM TURİZMDE MARKA OLACAK’

Hazırladığı ‘Kadeş Yolu Projesi’ni tanıtan Alparslan Karapıçak, Çorum’un turizm alanında hak ettiği yere taşımayı hedeflediğini anlattı.

Boğazkale ile Yozgat arasındaki kıvrımlı dağ yolu yerine Ulaştırma ve Turizm Bakanlıkları’nın desteğiyle duble yol yapmayı plandığını belirten Karapıçak, Kadeş Yolu adlı proje ile iki nokta arasındaki ulaşım süresinin 10 dakikaya düşeceğini kaydetti.

Kadeş Yolu’nun hayata geçmesiyle Hattuşa’nın Ürgüp-Göreme-Avanos’un içinde yer aldığı Kapadokya Bölgesi turizm paketine dahil olacağını vurgulayan Karapıçak, proje sayesinde Çorum’da 5 yılda 5 milyon yerli ve yabancı turist ağırlamayı taahhüt etti.

Çorum’un kültür ve turizm değerlerini ön plana taşıyacak projeye Alacahöyük ve Şapinuva’yı da dahil edeceklerini dile getiren Karapıçak, “Bu kapsamda Alaca’ya butik bir müze ve otel yapmayı planlıyoruz” dedi.

‘HAVAALANI OLMAZSA OLMAZIMIZ’

“Çorum’un gelişip kalkınması için havaalanı olmazsa olmazımız” diyen Karapıçak, projeleriyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Çorum’un geleceği ile ilgili planlama yapılarak şehir bir marka kente dönüştürülmelidir. Biz bu kapsamda üç ana başlıkta Çorum’u marka kent yapmayı istiyoruz. Kadeş Yolu Projesi’yle turizmde, ‘Dünya Kiremit Başkenti’ ve ‘Otomotiv Yan Sanayi Merkezi’ projelerimizle üretim alanında Çorum’u marka kent yapacağız.

Bilindiği gibi Çorum, leblebisi ile Türkiye’de adını duyurmuş bir şehir. Ancak nüfusu 600 bine dayanmış bir şehrin tek bir marka ile ayakta kalması, gençlerimize aydınlık ve ferah bir gelecek sunması mümkün değil. Bu nedenle marka çeşitliliğini artırıp şehrin geleceğini kurtarmamız gerekiyor. Yeni iş ve istihdam kapıları ancak bu yolla açılabilir.

Kadeş Yolu Projesi ile Anadolu’nun en önemli turizm destinasyonu olan Nevşehir-Ürgüp hattına Boğazkale (Hattuşa)’yi de bağlamayı planlıyoruz. Yapılacak otoyol projesi sayesinde yılda 5 milyondan fazla turisti ağırlayan Ürgüp- Ihlara bölgesine gelen turistlerin Çorum’u ziyaret etmesini sağlayacağız. Öte yandan turizmle birlikte yan sektörler de dahil edildiğinde 5 bine yakın Çorumlu daha iş imkanına kavuşacak.

‘SANAYİYİ ŞAHLANDIRACAĞIZ’

Çorum kiremiti kalitesiyle yurt çapında tercih edilir olsa da ne yazık ki bir marka değildir. Marsilya, Grenada, Valencia gibi kiremit markaları var. Marsilya denen kiremit, aslında Çorum kiremitidir. İyi bir araştırma ve marka geliştirme projesiyle Çorum kiremidi ‘Hitit’ markasıyla Türkiye’nin ve dünyanın çatılarında yer bulabilir.

Sanayi üretimini şahlandıracak bir diğer projemiz de otomotiv yan sanayisine yönelik. Malum olduğu üzere otomotiv sektöründe Çorum karbüratörü ve kaloriferi bir efsanedir ama marka değildir. Çeşitli otomotiv firmaları ile görüşürek Aksaray gibi Çorum’da otomotiv yan sanayisi için markalı ürünler üretilebilir. Böylece hazırladığımız projelerle Çorum gerek sanayi, gerek turizm alanında markalaşıp aydınlık bir geleceğe ulaşabilir.

Öte yandan Çorum’un desteklenmesine gerektiğine inandığım bir diğer ihtiyacı spor, özellikle futbol. Çorumsporumuzu üst liglere taşıyarak bir an önce Süper Lig’e çıkarmalıyız. Şehrin tanıtımı ve ekonomisine olumlu yansıyacak bu projemizde eski Milli Futbolcu ve Milletvekilimiz Saffet Sancaklı’dan destek alarak Çorum’u hak ettiği lige taşıyacağız. Güreş ve tekvando gibi branşlarda da Çorumlu başarılı sporcularımızı sponsorluklarla destekleyeceğiz.

‘CUMHUR İTTİFAKI’NA İLGİ BÜYÜK’

Milletvekili olarak seçildiğimde şehir merkezi ve tüm ilçelerimizde Halkla Buluşma Günleri düzenleyerek vatandaşlarımızı dinleyeceğim.

Yola çıktığımız 19 Mayıs 2018 sabahından bu yana seçim çaılışmalarında Cumhur İttifakı olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve partimize oy istedik. Milli mutabakatla oluşmuş bu ittifakı halka anlatma konusunda zerre dahi geri adım atmadık. 15 Temmuz’un iki lideri var, birisi Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, diğeri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Yenikapı ruhunu bugüne taşıyan bu iki parti, yeni bir sisteme geçiş için örnek bir işbirliği ortaya koydu. ‘Önce ülkemiz ve milletimiz, sonra partimiz ve ben’ diyen Liderimiz Devlet Bahçeli, MHP’nin bu ülkenin çimentosu olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Seçim çalışmaları sırasında Çorum’un tüm ilçe ve beldeleri ile büyük köylerine gittim. Halkımızın sadece elini sıkıp geçmedim, Cumhur İttifakı’nı anlatıp destek istedim. Bu vesile ile 24 Haziran seçimlerinin ülkemize, memleketimize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi