Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, yayınladığı 10 Kasım mesajında, "Kurtuluş Savaşı'nın önderi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, eşsiz devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikal edişinin 80 yıl dönümünde büyük bir özlem, şükran ve minnetle anıyoruz" dedi.
"10 Kasımlar bizler için yeni bir doğuşun ölümsüz tarihidir. Dünya tarihinin gördüğü en büyük insan, en yüce kumandan, en cesur devrimci büyük Atatürk, bizlere bıraktığın Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet koruyacağız. Her zaman 'Ne Mutlu Türküm' diyebilmenin gururu ve onuruyla yaşayacağız. Ülkemizi bölmek isteyenlere, çağdışı modeller peşinde koşanları vatanın bağrından kovacağız" ifadelerini kullanan İsmail Kalender, "Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir" diyen ve arkasında yas değil, şanlı bir destan, genç ve çağdaş bir Cumhuriyet bırakan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün insanlığın değişmez kanunu ölümünün ardından geçen 80 yıl, Cumhuriyet sevdalıları için onun bayrağını daha ilerilere taşımak ile geçti. Cumhuriyet'in evlatlarına bıraktığı büyük mirasın sahipleri olarak 10 Kasım gününde, O'nu kaybetmenin hüznünü yaşarken bir kez daha O'na ve emanetine olan güvenimizi tazeliyor ve bu güveni hiç aklımızdan çıkarmadan ülkemiz için canla başla çalışıyoruz. Aklın ve bilimin rehberliğini kabul etmiş manevi mirasçıları olarak bizler, ülkemizi bugün içinde bulunduğu durumdan hızla çıkararak, Atatürk'ün gösterdiği yolda devam etmesi için doğruluktan, adaletten, demokrasiden ve eşitlikten vazgeçmeden yürüyeceğimize bir kez daha söz veriyoruz" şeklinde kaydetti.
Kalender, mesajını şu ifadelerle tamamladı:

"Bu duygu ve düşünceler içerisinde, Türk milletinin Ata'sının izinden gitme arzu ve gayretini, dün ve bugün olduğu gibi, gelecekte de hiçbir şekilde aksatmayacağını gururla ifade etmek istiyoruz. Ve bu inançla, Büyük Atatürk'ü saygıyla selamlıyor, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum."