FATİH AKBAŞ

Ensar Vakfı Çorum Şubesi tarafından geleneksel hale getirilen Hicaz İftarının 8’incisi önceki akşam Hıdırlık’da gerçekleştirildi.

Katılımın yüksek olduğu iftar programında açılış konuşmasını yapan Ensar Vakfı Çorum Şube Başkanı ve AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Erol Kavuncu, ümmetin ve gönül coğrafyamızın son kalesinin Türkiye olduğunu belirterek, “Türkiyemiz’de ensar gönüllü bir iklim oluşması için gece gündüz çalışan ensar dostlarımız davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Ramazanınız mübarek olsun. Cenabı hak Ramazan’ın hürmetine ülkemizden ve evlerimizden huzur ve bereketi eksik etmesin. Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra Hz. İbrahim Cami İmam Hatibi Mikail Aslan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda Cihannüma Derneği Çorum Temsilciliği tarafından şehitler için okutulan Kur’an-ı Kerimlerin hatim duaları Akşemseddin Cami İmam Hatibi Zeki Kanbur tarafından yapıldı.

Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader ise konuşmasında Türkiye üzerine yüzyıllardır hain planlar yapıldığını ve bunun bugünde devam ettiğini söyledi.

21. yüzyılın ensar devletinin Türkiye ensar milletinin Türk milleti ensar komutanının ise Recep Tayyip Erdoğan olduğunu kaydeden Hüseyin Kader, “3,5 milyon kişiye ensarlık yapan bir devletimiz var. Şuan Hilal ve Haç’ın mücadelesi veriliyor. Cenab-ı Hak bu millete yardım etsin. Milletimizi bölmek, parçalamak isteyenlere izin vermesin. Planlarını başlarına geçirsin. Bizler bu sofrada olduğu gibi et ve tırnak gibi olacağız” dedi. Kader, yaklaşan Ramazan Bayramını tebrik ederek konuşmasını tamamladı.

Belediye Başkanı Zeki Gül de yaptığı kısa konuşmada programın organize edilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ise Mehmetçiğe Kandil operasyonunda başarılar diledi ve Ramazan Bayramını kutladı.

AK Parti Çorum eski Milletvekili ve eski Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas da konuşmasında Türkiye’nin tarihin önemli bir kavşağında önemli bir seçime gittiğini ifade ederek, “Bu seçim bütün ezberleri bozan bir seçim olacak. Yeni Türkiye’nin yeni kadrolarını oluşturacak ve bu kadroların bu hedefe doğru yürüyeceği bir seçime gidiyoruz. Bu yolda herkes elinden gelen gayreti göstermelidir” dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise yaptığı konuşmada 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan seçimlerin önemine vurgu yaparak, “Bu seçimlerde hangi partinin iktidar olacağını değil Türkiye’nin bekâsını oylayacağız. Rabbim bizlere ensar şuuruyla hareket etmesi nasip etsin” şeklinde konuştu.

Uslu, “AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Erol Kavuncu’yu meclise giderek biz temsil etmesini diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmacılar Şırnak'ın Güneyçam bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışma sırasında şehit olan Erol Kavuncu’nun damadı Özel Harekat Polis Memuru Said Uslu’ya da Allah’tan rahmet ve yakınlarına ise sabırlar dilediler. İftar programı yapılan dua ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi