İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’un attığı tweete, Çorum Kent Konseyi’nden de tepki geldi.

Yokuş’un Çorum halkından özür dilemesi istenen açıklamada şu ifadelere yer verildi: İP Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş kişisel twitter hesabında, 29 Haziran 2018 tarih ve 07.43 zamanlı paylaşımında Çorum'daki icra dosyaları ile ilgili asparagas bir haber üzerinden 24 Haziran seçimi sonuçlarını yorumlamış ve Çorumlular’a hakaret etmiştir.

Demokrasinin olmazsa olmazı seçimlerdir. Milletimizin iradesi sandıkta tecelli eder ve oy vermek kadar, sandıktan çıkan sonuca saygı duymak da demokrasinin olmazsa olmazıdır.

24 Haziran seçimleri tüm yurtta olduğu gibi Çorum'da da büyük bir olgunlukla ve yüksek katılımla geçekleşmiştir. Milletimizin iradesi sandığa yansımış, ülkemiz için yepyeni bir süreç başlamıştır.

Milletin iradesiyle Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Çorum halkının vermiş olduğu %64,5 oranındaki desteği içine sindiremeyen Fahrettin Yokuş’un attığı tweet, ahlakî değerlerimizle bağdaşmamaktadır. TBMM'de milleti temsil etme konumunda olan birisinin böylesine seviyesiz bir üslup kullanması kabul edilemez.

Attığı tweeti gelen tepkiler üzerine silmekle hatasını düzelttiğini sanan Fahrettin Yokuş, sonraki açıklamalarında kıvırmaya başlamış, zırvasına tevil eklemiştir.

Çorum Kent Konseyi olarak Fahrettin Yokuş’u bu açıklamalarından ötürü şiddetle kınıyoruz. Çorum'a ve Çorumlu’ya hakaret etmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Hemşehrilerimizi tahkir ederek tahrik etmenin yol açacağı sonuçların müsebbibi kendisi olacaktır. Fahrettin Yokuş, Çorum halkından gecikmeksizin özür dilemelidir. Bu hakaret ve küfür ile incitmiş olduğu Çorumlular’ın, haysiyet ve vakarını koruma konusunda ne kadar hassas olduğunu hatırlatmakta fayda mülahaza ediyoruz.

Çorum halkı ve sivil toplum örgütleri bu meselenin takipçisi olmayı sürdürecektir.” (Haber Merkezi)